Het weer op Mallorca: tropisch en onbestendig

Het weer op Mallorca:

Mallorca beleefde een tropische nacht van vrijdag op zaterdag (29 juni). Het bleef vochtig in grote delen van het eiland tijdens de nacht. In Palma werde minimumtemperaturen van 24 graden geregistreerd, net als op de luchthaven, in Port de Sóller en in Port de Pollença. Zelfs in Lluc in het Tramuntana gebergte daalde de temperatuur niet onder de 20 graden.

Ondertussen waren er op buureiland Menorca, het buureiland van Mallorca, weer gevallen van rissagas, ook wel meteotsunami’s genoemd. In de haven van Ciutadella schommelde het zeeniveau als gevolg van schommelingen in de luchtdruk.

De gevolgen van een rissaga op Menorca eerder deze maand:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Voorspelling voor zondag

Zondag zal het zonnig zijn op Mallorca, met slechts een paar wolken die de lucht bedekken. Overdag zal het iets warmer en ‘s nachts iets koeler zijn dan vandaag. De wind zal zwak uit het zuiden waaien, met een frisse bries aan de kust in de middag, aldus het weerbericht.

Wisselend begin van de nieuwe week

Op 1 juli, aan het begin van een nieuwe week en een nieuwe maand, verslechtert het weer op het eiland opnieuw. Wolken pakken zich samen en op sommige plaatsen kan het regenen en onweren. In de middag komt de zon weer vaker tevoorschijn. De wind waait zwak uit het noorden of noordoosten. De maximumtemperaturen liggen tussen 24 en 29 graden, de minimumtemperaturen ‘s nachts tussen 16 en 21 graden. Volgens de weerdienst van Aemet zullen de temperaturen relatief fris zijn voor begin juli.

Voor dinsdag wordt een mix van zon en wolken verwacht, met nog steeds kans op regen. De temperaturen blijven blij een zwakke wind stabiel. Woensdag gaat het op dezelfde voet verder.

De watertemperaturen

De temperatuur in de Middellandse Zee is aanzienlijk gestegen. Hij ligt in Playa de Palma tussen 24 en 26 graden. Bij Playa de Muro in het noordoosten van het eiland liggen de watertemperaturen tussen 22 en 24 graden.

Bekijk hier de actuele weersverwachting van het Spaanse weerinstituut Aemet.