Wat kost vakantie op Mallorca?

Zonsondergang vanaf de kathedraal in Palma

Hoe je het ook wendt of keert, Mallorca is duidelijk het favoriete eiland van de Duitsers. Dit jaar wordt gerekend op meer dan vier miljoen vakantiegangers uit Duitsland. Het is goed te begrijpen dat de lokale bevolking nu protesteert tegen het niet te stoppen massatoerisme en maatregelen eist.

Hoe duur is Mallorca?

Hoe duur is Mallorca eigenlijk? Als gevolg van de energiecrisis en de hoge inflatie voorspelt de toeristenindustrie een sterke stijging van de prijzen voor vluchten, hotels en restaurants. Dit zou betekenen dat vakanties op Mallorca tot 33 procent duurder kunnen worden. In het Duitse programma “Was kostet Urlaub auf Mallorca” doet verslaggever Sven Kroll verslag van zijn ervaringen bij een vakantie onder de duizend euro.

Hij test een viersterrenhotel met halfpension aan het strand. Van hieruit verkent hij de hoofdstad Palma de Mallorca met zijn beroemde kathedraal en proeft hij Mallorcaanse specialiteiten in de Mercat d’Olivar – de grootste markt van Palma. Hij reist over het eiland met het historische treintje naar Sóller en wandelt door de Serra de Tramuntana.

Uitzending online bekijken

Het programma “Was kostet Urlaub auf Mallorca” is op zaterdag 29 juni om 11:15 uur te zien op de Duitse zender SWR. Je kunt het ook nu al online bekijken.