Twee keer op rij: Nederlandse toeristen op Mallorca worden door de politie hun hotel uitgezet

Playa de Palma
Playa de Palma in El Arenal. Foto: Darkone (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Darkone)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:51 pm

De politie op Mallorca heeft vandaag tegen 11:30 uur in de toeristische badplaats Playa de Palma een groepje Nederlandse toeristen uit hun hotel gezet. Dat bevestigde een woordvoerder van de lokale politie in Palma. Het ging daarbij om 3 jongemannen van begin 20. De aanleiding was de sprong van één van de toeristen vanaf een balkon op de eerste verdieping naar de begane grond.

Balconing
Volgens de politie werd één van de toeristen bij het “balconing” betrapt, de andere twee spoorden hem daartoe aan. De drie mannen werden uit het hotel gehaald. Ze kunnen rekenen op een flinke geldboete. Volgens de Balearische wetgeving kan die tussen de 6.000 en  60.000 euro bedragen. De drie Nederlanders mogen niet meer terugkeren naar hun hotel.

Afgelopen weekend zette de politie in Playa de Palma al eerder zes Nederlanders uit hun hotel die dronken waren en agressief gedrag vertoonden.  Ze behoorden tot een grotere groep vakantiegangers die vervolgens hun woede op de accommodatie afreageerden nadat hun vrienden eruit waren gegooid.Wangedrag
Volgens de receptioniste speelden zich bij het uitchecken onaangename taferelen af. Eén van de vakantiegangers weigerde in eerste instantie de sleutel terug te geven. Bij het schoonmaken van de kamers merkte het personeel dat deze gasten de lakens en handdoeken kapot hadden gescheurd.

Je moet het op Mallorca weel heel bont maken om uit een hotel te worden gegooid. Balconing is verboden, net als overmatig drankgebruik of het lastigvallen van hotelpersoneel of andere hotelgasten. Bovendien heeft ieder hotel nog eigen huisregels waar je bij het inchecken voor tekent en die vanaf dan ook nageleefd dienen te worden.

Mooi Mallorca
Twee jaar geleden maakte niemand minder dan de beroemde Mallorcaanse tennisser Rafael Nadal uit Manacor reclame voor het prachtige eiland dat zo nu en dan door bovengenoemde incidenten negatief in het nieuws komt:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*