Real Mallorca verslaat Rayo Vallecano met 0-2

Estadio de Vallecas. Foto: K3T0 (https://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=User:K3T0&action=edit&redlink=1)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:49 pm

Real Mallorca behaalde vanavond zijn eerste overwinning van het seizoen. In Madrid won de eilandploeg met 0-2 van Rayo Vallecano, de ploeg die vorig seizoen op de 12e plaats eindigde.

Real Mallorca speelde met een duidelijke strategie: de ruimtes afdekken en de linies dicht bij elkaar houden om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Doelpunten zouden uit verrassingsaanvallen moeten ontstaan.

De Mallorcanen speelden beter. Ma 13 minuten zette Vedat Muriqi zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft was het na 20 minuten spelen Lee Kang-in die het winnende doelpunt maakt. Hij kreeg de bal indirect na een uittrap van de Servische keeper Predrag Rajković. Balliu kopte achteruit. Vervolgens lukte het de Zuid-Koreaan om keeper Dimitrievski te verrassen.

Na drie wedstrijden staat Real Mallorca vandaag op de 7e plaats. Vanavond speelt Almería tegen Sevilla. Morgen bezoekt Villareal Getafe en is Valladolid te gast bij Barcelona. RCD Espanyol speelt morgen thuis tegen Real Madrid. Op maandag speelt Cádiz thuis tegen Athletic en Atlético Madrid bezoekt Valencia.

Real Mallorca speelt zijn volgende wedstrijd op 3 september in Palma tegen Girona.

Jonathan de Guzman
Bekijk via onderstaande link een interview van 12 jaar geleden. Mallorca Vandaag (Allard van Gent) sprak op het trainingscomplex “Ciudad Deportivo’ met Jonathan de Guzman. De in Canada geboren voetballer speelde vijf seizoenen in het eerste van Feyenoord en begin in 2010 bij Real Mallorca:
In gesprek met Jonathan de Guzman