Copa del Rey: bekerfinale Athletic – Real Mallorca

Copa_Del_Rey_Real_Mallorca
Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla FC) voor de wedstrijd tegen FC Kopenhagen (UCL 2022). Foto: Niels98 (https://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Niels98&action=edit&redlink=1=)

Vanavond om 22 uur begint in Sevilla de finale van de Copa del Rey, de Spaanse beker. Real Mallorca neemt het op tegen Athletic Bilbao.

In de Spaanse competitie staat Athletic op de zesde plaats, Real Mallorca op plaats 15. Op 3 september vorig jaar speelde Real Mallorca thuis tegen Athletic. Het werd 0-0. De uitwedstrijd verloor Real Mallorca begin februari van dit jaar met 4-0.

In een bekerfinale is altijd van alles mogelijk. De finale zal live op de Spaanse zender La 1 worden uitgezonden. Ook de regionale omroep IB3 zendt de wedstrijd live uit. Wie geen televisie-aansluiting heeft, kan de wedstrijd gratis streamen op rtve.es/play  (eerst gratis registreren).

In Palma staat op de Plaça de la Reina een groot beeldscherm waarop de wedstrijd zal worden vertoond. Vanaf 18 uur zal een dj van de radiozender LOS40 Mallorca het publiek opwarmen. Er zijn meerdere plekken op het eiland waar de wedstrijd op ene groot scherm in het openbaar te zien zal zijn.

Mocht Real Mallorca de Spaanse beker winnen, dan zal op steenworpafstand van de Plaça Joan Carles I een inofficieel feest worden gehouden. Het zal ‘s nachts 13 graden worden, een prima temperatuur voor een feestelijke nacht.

Real Mallorca won in 2003 voor de eerste en tot nu toe laatste keer de Copy del Rey. Destijds wonnen de Mallorcanen met 3-0 van Recreativo de Huelva.

Copa del Rey finale 2003:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden