Barcelona verslaat een moedig Real Mallorca

Real Mallorca speelt gelijk tegen 1. FC Köln

Real Mallorca verloor gisteren de uitwedstrijd tegen FC Barcelona met 1-0. De ploeg van trainer Javier Aguirre was in de eerste helft op zijn minst gelijkwaardig aan de topclub, maar een geniale actie van de 16-jarige Lamine Yamal verijdelde de hoop om een punt mee naar huis te nemen uit de Catalaanse metropool.

Real Mallorca speelde vanaf het begin moedig tegen Barça en maakte het de Catalanen moeilijk. FC Barcelona slaagde er in de openingsminuten niet in om kansen te creëren en voelde zich zichtbaar ongemakkelijk op het veld. Dat had na 20 minuten kunnen veranderen toen de scheidsrechter een overtreding in het strafschopgebied liet beoordelen door de videoscheidsrechter.

Copete haalde Raphinha ongewild onderuit. Doelman Rajkovic imiteerde echter zijn ploeggenoot Greif in de halve finale van de Copa del Rey en redde de penalty van Gündogan. Het was de eerste penalty die Barça dit seizoen miste. Dat was ook de reden waarom de Diario de Mallorca schreef dat “Rajkovic de held wilde zijn tegen Barça“.

Het zag er ook naar uit dat hij de held zou worden. Real Mallorca speelde na die actie met nog meer vertrouwen en meer kracht naar voren. Beide ploegen creëerden echter geen grote kansen.

Barça zet meer druk

Na rust veranderde het beeld. Barça voerde de druk nu op en de bal bleef maar kort in de ploeg van Real Mallorca. Lamine Yamal, het wonderkind van Barça, loste na een klein uur een waarschuwingsschot dat Rajkovic met zijn vingertoppen ving en vervolgens op de lat belandde. In de 73e minuut deed hij het beter: hij versloeg Dani Rodríguez in de verdediging en schoot met links in de enige hoek waar keeper Rajkovic niet bij kon – een droomdoelpunt.