Real Mallorca verliest Copa del Rey na penalty’s

Real Mallorca speelt gelijk tegen 1. FC Köln

Real Mallorca verloor afgelopen nacht in Sevilla de Spaanse bekerfinale na penalty’s. De Copa del Rey 2024 ging naar Athletic Bilbao.

In het begin van de wedstrijd zette de Baskische ploeg de Mallorcanen flink onder druk, maar spannend werd het niet. Na 15 minuten spelen loste Muriqi namens Real Mallorca het eerste schot op het doel van de tegenstander. Real Mallorca speelde deze fase offensief en dat resulteerde in een doelpunt van Dani Rodríguez.

Niet veel later schoot Nico Williams de bal in het Mallorcaanse doel, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Tot de rust bleef het 1-0 voor Real Mallorca.

Vijf minuten na de pauze maakte Oihan Sancet de gelijkmaker. Athletic Bilbao nam nu het initiatief creëerde een aantal goede kansen. Real Mallorca deed er alles aan om gene tegendoelpunt te krijgen. Ze sleepten er een verlenging uit. De Mallorcanen juichten na het laatste fluitsignaal en zagen nog kansen om de beker in de wacht te slepen.

De Real Mallorca spelers Morlanes en Radonjic konden hun penalty echter niet in een doelpunt omzetten. Bilbao zegevierde na het omzetten van vier strafschoppen.

Real Mallorca moet zich nu richten op de competitie. Volgende week staat er een topper op het programma: koploper Real Madrid komt op bezoek. Real Mallorca staat met 31 punten op de 15e plaats. Dat is slecht zes punten verwijderd van degradatiekandidaat Cádiz op plaats 18.