Politie Mallorca handhaaft consequent: opnieuw 3 vakantiegangers uit hun hotel gezet

Het toeristentreintje in Playa de Palma. Foto: LANOEL (https://web.archive.org/web/20161012164210/http://www.panoramio.com/user/1960507?with_photo_id=15647357)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:50 pm

Afgelopen vrijdag heeft de Polica Local op Mallorca wederom toeristen uit hun hotel gezet. De drie relschoppers gedroegen zich agressief tegenover de politie. Het ging om een hotel op de tweede lijn van Playa de Palma. De nationaliteit van de vakantiegangers is vooralsnog niet bekend.

De drie personen zouden tegen 18 uur agressief het hotel zijn binnengestapt. Eerst schopten ze herrie in hun eigen kamer en gooiden de meubels omver. Daarna trokken ze naar de eetzaal. Daar hebben ze op de tafels geslagen, met dranken gegooid en andere hotelgasten lastig gevallen

De manager van het hotel belde de politie. De relschoppers gedroegen zich ook tegenover de politie agressief en weigerden het hotel te verlaten. Er volgenden enkele discussies. Daarna pakten ze hun spullen en dropen af.

Het is de derde keer binnen één week tijd dat op Mallorca politie gasten uit hun hotel zet. Vorig weekend waren het zes Nederlandse toeristen die uit hun hotel werden gezet. Twee dagen daarvoor waren het wederom Nederlanders die hun hotel moesten verlaten, omdat ze vanaf een balkon af sprongen.

De wet tegen het zuiptoerisme was al in 2020 in werking getreden. Door het duidelijk lagere aantal toeristen tijdens de pandemie werden de nieuwe maatregelen dit jaar voor eerst meermaals in de praktijk omgezet.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.