Duitse toeristen uit El Arenal blijven in voorlopige hechtenis

Bosbrand op Mallorca

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:53 pm

Afgelopen vrijdag werden aan de Playa de Palma 13 Duitse toeristen gearresteerd vanwege brandstichting. Ze blijven in voorlopige hechtenis. Dat maakte de verantwoordelijke rechter zaterdagavond in Palma de Mallorca bekend.

De toeristen worden ervan beschuldigd tijdens een feestje op het balkon van hun hotel in El Arenal een met een rieten dak bedekt terras in brand te hebben gestoken. Daardoor werd nog een ander etablissement en een gebouw beschadigd. De toeristen waren slechts vier uur eerder op Mallorca aangekomen.

Volgens de Mallorca Zeitung komen de mannen uit Münster en zouden enkele ervan werkzaam zijn bij de vrijwillige brandweer. Een krant uit Münster schrijft dat twee advocaten inschatten dat de mannen, die tussen 24 en 29 jaar oud zijn, wel eens met een gevangenisstraf van 1 tot 3 jaar bestraft zouden kunnen worden.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Volgens ooggetuigen hadden de toeristen alcohol en sigaretten vanaf hun balkon gegooid. Daardoor vloog het rieten dak van de Duitse bar “Why not Mallorca” in brand. De schade bedraagt circa 150.000 euro.

Het gedrag van de beschuldigden veroorzaakte niet alleen materiële schade, maar bracht ook mensen in gevaar. Dat zou in de beslissing van de rechter hebben meegespeeld om de beschuldigden niet tegen borg vrij te laten. Eén man had een lichte rookvergiftiging en een meisje had een snijwond aan haar voet.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*