Paasdagen op de Balearen: 70% bezetting agriturismo hotels

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:54 pm

Volledig herstel verwacht in de zomer

Tijdens de pandemie waren dit de eerste bedrijven die hun deuren konden openen. Hun ligging in een landelijke omgeving en de grote afstand van de massatoerisme hotels waren pluspunten die voordeel opleverden. Nu de eerste feestdagen voor de deur staan is het Balearische Verband van Agrotoerisme Abati (Asociación Balear de Agroturismos y Turismo Interio) optimistisch gestemd door de bezettingsgraad van 70% tijdens de paasvakantie en de schatting dat in de zomer al een volledig herstel zal worden bereikt.

Pasen verloopt “heel goed”, zegt Miguel Artigues, de voorzitter van Abati. Hij is ervan overtuigd dat het agrotoerisme, de hotels op het platteland en in het binnenland in het seizoen 2022 weer in de buurt zullen komen van het niveau van voor de crisis.

Zijn optimisme wordt bevestigd door de cijfers die hij voor deze Pasen heeft. Zijn 70 aangesloten agriturismo hotels, met 3.800 plekken en daarmee verantwoordelijk voor het grootste deel van het aanbod, voorspellen een bezettingsgraad van 70%.

Ondanks de moeilijkheden die zich door de coronapandemie in de toeristische sector hebben voorgedaan, denk aan last minute boekingen en de flexibiliteit bij annuleringen, wijzen de prognoses van het Abati op een bezettingsgraad van 95 % voor de zomer. “Het zal een goed seizoen worden,” zegt Artigues. De Federación Hotelera Empresarial de Mallorca (FEHM), waarvan Abati lid is, gaat uit van 85% rond Pasen, met name door de toename van last-minute boekingen.

In tegenstelling tot het seizoen van vorig jaar, dat “traag” verliep als gevolg van de strenge beperkende maatregelen die de regeringen oplegden om de pandemie het hoofd te bieden, komen de meeste toeristen nu voor een verblijf in finca’s of in de dorpen op het eiland en zorgen daarmee ook voor meer drukte op de traditionele markten op de Balearen. De Duitsers, Britten en Spanjaarden van het vaste land zijn teruggekeerd, zegt Miguel Artigues in die volgorde. Volgens hem zijn ze “gelijkmatig” verdeeld over alle gebieden van het eiland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.