Over van alles en nog wat (17)

Mallorca prijsvraag

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:55 pm

Uitgave 17, december 2002

Het is alweer december beste lezers, kerst en oud en nieuw staan alweer om de hoek. Dit jaar zit ik er een beetje tegenaan te hikken, beetje dubbel gevoel, zoiets van “ heb er geen zin in “en “ ik zou wel ergens anders willen zijn “ maar waar dan? Geen idee. Verleden maand zijn mijn gezin en ik verhuisd naar een andere woning en nu 5 weken later is alles min of meer op orde. Wat een toestand is dat toch, verhuizen, iets om nachtmerries van te krijgen. En dan nu eindelijk alles op zijn plaats staat moet er weer een kerstboom de kamer in, omdat dat zo hoort met kerst, weer extra onkosten, en niet te vergeten een plekje zoeken voor de kerstboom. Dit jaar ben ik van plan om een kerstboom neer te zetten op het balkon met alleen maar lichtjes, en in de huiskamer maak ik wel een mooie mand waar de ballen in kunnen, ik heb er gewoon de moed niet voor. Wat mij eigenlijk nog het meest dwars zit is het commerciële wat achter de zogenaamde kerst verborgen zit. Kopen kopen kopen want dan heb je pas een gezellige kerst, dure cadeaus want dan is het pas “ gezellig”. Als ik in de supermarkt ben of in Palma draait mijn maag zo ongeveer om, wat heeft dit allemaal met kerst te maken eigenlijk? En dan die Euro, wie er aan gewend is mag opstaan, iedereen betaald de rekeningen in Euro’s, de super alles in Euro’s, maar ik zal toch niet de enige zijn die er nog steeds regelmatig instinkt? Om een kast een beetje te decoreren kocht ik 3 decoratieve potjes a €8.50 per stuk, 3 plantjes erin a €1.75 per stuk, oepss toen ik thuiskwam realiseerde ik mij pas dat het toch wel veel peseta’s waren. Vandaag zat ik zomaar een beetje te zappen op internet en kwam op een pagina terecht van de KLM, de KLM heeft een actie voordelig vliegen als je de tickets vooraf boekt en betaald, http://www.klm.com/es_sp/index.jsp, wat ik dus maar meteen gedaan heb, want we blijven zuinige Hollanders toch? En zonder internet zal het reisbureau deze actie ook wel hebben, er is ook een aanbieding om naar Amsterdam te gaan, dus vraag ernaar.

Mijn moeder die nu 76 is heeft ook een computer met internetverbinding in Nederland en we kletsen wat af via de computer, iedere dag hebben we contact en dat is in 1 woord geweldig. Vandaag is zij vertrokken voor een week naar New York, daar woont een kleindochter, het sneeuwt daar al 2 dagen. Wat sneeuw betreft, nu ik dit stukje zit te schrijven, gisteren heeft het hier ook gesneeuwd, en ik vind het maar koud hoor, zit nu lekker in de keuken met de kachel aan, zomaar ineens van het najaar in de winter. Deze week bracht ik mijn dochter naar school en het regende pijpenstelen, de paraplu’s lagen zoals altijd in de kofferbak van de auto, dus toen we drijfnat naar school reden had ze een opmerking waar ik iedere keer aan terug denk. Zomaar ineens zei zij “ kijk nou mam, nu het regent kunnen alle automobilisten wel rustig rijden en afstand houden, het zou vaker moeten regenen hier”. En ze had gelijk.

Beste lezers ik ben aan het einde van dit stukje, rest mij nog iedereen een prettige kerst en een gezellig oud en nieuw toe te wensen, ik heb alvast een glaasje champagne ingeschonken. Proost tot volgend jaar.

Sunflower

TERUG