Oudejaarsavond: Palma populair bij de Duitsers

Plaça de la Llotja, Palma de Mallorca. Foto: Martin Furtschegger (https://web.archive.org/web/20161027211848/http://www.panoramio.com/user/6045060?with_photo_id=109932778)

Palma en Ibiza behoren tot de meest gewilde bestemmingen voor Europeanen om oudejaarsavond door te brengen en 2024 te verwelkomen. Dat blijkt uit een onderzoek van de vlucht- en hotelzoekmachine Jetcost.

De hoofdstad van de Balearen is de meest geliefde Spaanse stad bij de Duitsers en de zevende meest geliefde bij de Fransen.

Ook de Britten en Nederlanders brengen graag een bezoek aan de hoofdstad Palma. Ze staan gezamenlijk op de 11e plaats in de ranglijst van bezoekers uit andere Europese landen. De Portugezen staan op de achtste plaats, de Italianen op plaats 12.

Ook Ibiza is populair. Voor dit eiland staan de Britten en Nederlanders op plaats 10, de Duitsers op plaats 12. De Portugezen nemen plaats 5 in beslag, de Italianen plaats 9.

Palma is ook geliefd bij de Spanjaarden zelf en neemt de 14e plaats in bij de meest geliefde bestemmingen van de Spanjaarden. Die lijst wordt aangevoerd door Londen, Tenerife en Parijs.