Op de fiets van Can Pastilla naar het vliegveld

Foto: Archief - De burgemeester van Palma, José Hila; de locoburgemeester voor duurzame mobiliteit, Francesc Dalmau; de algemeen directeur van het gebied, Irene Nombela; en de coördinator van de wijk Playa de Palma en Pla de San Jordi, Enrique Viéitez, bezoeken de bouwwerkzaamheden

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:45 pm

De luchthaven van Palma de Mallorca is uitstekend bereikbaar voor automobilisten. Ook de buslijnen A1 uit Palma en de A2 vanaf Playa de Palma bieden een goede verbinding. Vanaf maart is het mogelijk over een nieuw aangelegd fietspad vanaf het strand van Can Pastilla naar de luchthaven te fietsen. Ook voetgangers en elektrische steps kunnen van het fietspad gebruikmaken.

De stad Palma maakte gisteren bekend dat het nieuwe fietspad 400.000 euro kostte. Het begint aan de Gran Vía de Can Pastilla voor het hotel “El Cid”, dus vlak bij het strand. Vanaf daar steekt het fietspad de doorgaande weg over naar de Camí de Can Boqueta. Dit is een voormalige steenslagweg die door het kleine bosgebied tussen Can Pastilla en de snelweg naar de luchthaven (Ma-19) loopt.

Via een al bestaande fietsers-en voetgangersbrug over de snelweg komt het fietspad uit op de Camí Son Metge en volgt zijn weg langs de parkeerplaatsen voor lang parkeren tot aan de terminal. De totale lengte bedraagt 2,2 kilometer. Het is

Vanaf 2027 is het ook mogelijk met de tram vanaf Palma via Es Coll d’en Rabassa naar het vliegveld te rijden. Hierover schreven we al in deze bijdrage.

Ultima Hora: Al Aeropuerto desde Can Pastilla a pie, en bici o patinete a partir de marzo