Met de Uber watertaxi van Palma naar Cala d’Or

Met de Uber watertaxi van Palma naar Cala d'Or
Foto: © Uber, Tobias Froehlich

Met de Uber watertaxi van Palma naar Cala d’Or. Dat zou in de toekomst wel eens realiteit kunnen zijn. Uber, het bedrijf dat bemiddelt tussen reizigers en aanbieder van personenvervoer in diverse landen, testte het maritieme personenvervoer al in Amerika en Engeland. Nu is een uitbreiding naar vakantiegebieden aan de Middellandse Zee gepland.

Het eerste testproject begint op het Griekse eiland Mykonos. Dat staat in een persbericht van Uber. Mocht Uber daar succesvol blijken, dan is het bedrijf van plan de boottaxidienst ook in regio’s zoals Mallorca aan te bieden.

Het gebruik van de Uber boat service werkt op dezelfde manier als traditionele ritdiensten op de weg. Klanten kunnen een boot in hun buurt zoeken en via de Uber app boeken. De app toont informatie over de locatie van de dichtstbijzijnde boot, de geschatte aankomsttijd en de prijs, zodat gebruikers hun reis dienovereenkomstig kunnen plannen.

In Mykonos is Uber al begonnen samen te werken met lokale charterbedrijven en booteigenaren om een vloot op te bouwen voor maritiem personenvervoer. De schippers van de boten zullen worden opgeleid voor de taxidienst om een soepele werking te garanderen.

Volgens het bedrijf biedt deze nieuwe service op het water veel voordelen. Aan de ene kant biedt het passagiers een alternatieve en milieuvriendelijke vervoersoptie in toeristische kustgebieden. Het opent ook nieuwe perspectieven voor de lokale toeristische sector door de toegang tot populaire attracties en bestemmingen langs de kust te vergemakkelijken.

Dus wie weet is het ooit mogelijk met de Uber watertaxi van Palma naar Cala d’Or te varen of van Andratx naar Port de Sóller. Mallorca biedt talloze interessante mogelijkheden voor een dergelijke service.