Cala d’Or: opening Farah’s Legendary Club

Farah’s Legendary Club
Cala d'Or centrum. Foto: Riessdo (https://de.wikipedia.org/wiki/Benutzer:Riessdo)

In Cala d’Or opende deze week de voormalige VIP-club “Farah’s” weer zijn deuren. Het is 46 jaar geleden dat een Nederlandse zakenman samen met zijn partner deze club oprichtte. De naam Farah’s stamt van de Iraanse keizerin Farah Pahlavi waarmee de Nederlanders bevriend waren. Hun discotheek was een ontmoetingsplek voor prominente personen. Achter het gebouw bevond zich voor de gasten een landingsplaats voor helikopters.

Vandaag de dag is de club in Cala d’Or handen van de Zwitserse eventmanager Farah De Tomi . Ze woont sinds enkele jaren vast op Mallorca. In een Spaanse krant zegt Judith Pein, de woordvoerder van Farah’s, dat de nieuwe Farah’s Legendary Club een ontmoetingsplek voor homo’s en lesbiennes zal worden. “Maar niet uitsluitend. We zijn gay-vriendelijk, onze deuren staan echter open voor iedereen boven de 30 jaar”, voegt ze ze eraan toe. “Een klassieke homobar met darkroom is Farah’s niet. Zelfs bij de gay-nacht op donderdag zijn ook hetero’s welkom.

De driedaagse opening van Farah’s Legendary Club begon afgelopen donderdag. Vanavond is de laatste openingsavond. Daarna is de club iedere week van dinsdag tot en met zondag vanaf 22 uur open. De ernaast gelegen eigen bar opent vanaf 16 uur al zijn deuren. “Vroeger was dat een waterpijplounge. Nu hebben we ons op gin gespecialiseerd en bieden 62 verschillende merken aan”, aldus Judith Pein. De ginbar, waar je ook crêpes kunt komen, draagt de naam Punt G.

De club bevindt zich aan het begin van Cala d’Or. Bij de eerste rotonde bevindt zich de supermercado, bij de tweede rotonde staat de Farah’s Legendary Club

www.farahs-club.com

Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden