Een taxi of Uber op Mallorca

Taxiop Mallorca

Wat kost een taxi op Mallorca? Hoe duur is Uber op Mallorca? Dat soort vragen komen regelmatig bij ons binnen. De hoogste tijd om meer informatie over de taxi’s op Mallorca en Uber op Mallorca te geven.

Vorig jaar juni ging Uber op Mallorca van start. Bewoners en vakantiegangers waren blij met de komst van de Amerikaanse taxidienst, omdat taxi’s in het hoogseizoen moeilijk te krijgen zijn. De reserveringshotline is vaak overbelast en de rijen bij de taxistandplaatsen zijn vaak lang.

De vreugde over Uber was van korte duur. In tegenstelling tot grote steden zoals Madrid of Barcelona, waren de privéchauffeurs van Uber op Mallorca aanzienlijk duurder.

Vorig jaar juni kostte een ritje in een auto van Uber van het centrum van Palma naar de luchthaven van Mallorca maar liefst 36 euro. Ter vergelijking: een taxirit kost iets meer dan 20 euro. Het verschil was nog groter voor bestemmingen zonder toeslag. Hier moesten Uber-klanten vaak twee keer de prijs van een taxi betalen.

Nu het goede nieuws: de prijzen van de privéchauffeursdienst, die variëren afhankelijk van de vraag, zijn eind vorig jaar aanzienlijk gedaald, omdat de “Uber X”-variant, d.w.z. het voordelige tarief sinds kort naast de “Comfort”- en “Van”-diensten wordt aangeboden. Een rit naar de luchthaven vanuit het centrum van Palma kost nu ongeveer hetzelfde als een taxi. Op een dinsdagochtend was dat 19,50 euro. Een taxi naar Playa de Palma (Carrer del Pare Bartomeu Salvà) kost 18,69 euro, een Uber 22,20 euro.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

In de stad is Uber nog steeds duurder dan een taxi, maar de verschillen worden kleiner. Voorbeeld. Een rit van de Paseo Mallorca naar het winkelcentrum Porto Pi kost 9,20 euro met de taxi en 12,23 euro met Uber. Naar El Molinar is het respectievelijk 10,89 euro en 14,26 euro. Een taxi naar Andratx kost 35,42 euro, een Uber 36,16 euro.

Uber is een Amerikaans dienstverleningsbedrijf gevestigd in San Francisco. Het biedt online personenvervoersdiensten aan in veel steden over de hele wereld. De beschikbare opties zijn UberX, Green, Premium, UberXL, Van en Taxi. Vervoer wordt geregeld via een mobiele app of een website. Het bedrijf rekent een commissie van meer dan 25 procent van de ritprijs. Uber werd in juni op Mallorca gelanceerd, ondanks felle protesten van de taxilobby. Bekijk de prijzen en mogelijkheden van Uber op Mallorca op de Uber app.