Meer flitspalen op Mallorca

Meer flitspalen op Mallorca
Meer flitspalen op Mallorca

De Spaanse verkeersautoriteit DGT heeft donderdag (25 januari) bevestigd dat het aantal flitspalen op Mallorca wordt verhoogd van 32 naar 36. Het is nog niet bekend wanneer ze precies worden geplaatst (dit jaar in ieder geval). De locaties zijn echter al wel bekend.

Voor het eerst zullen er nu ook trajectcontroles zijn op Mallorca. Hiervan worden er drie geïnstalleerd. Hier wordt de snelheid op twee punten gemeten en wordt de gemiddelde snelheid gebruikt om te bepalen of de weggebruiker te snel reed. Anders dan bij vaste flitspalen kan de fout na het passeren van de flitspaal nog worden gecorrigeerd als je daarna aanzienlijk langzamer rijdt.

Dit zijn de nieuwe flitspalen op Mallorca

De vaste flitspaal zal waarschijnlijk de meeste weggebruikers treffen. Hij staat op de ringweg van Palma in de buurt van het Estadio Balear. Het is onduidelijk in welke richting de flitspaal wordt geplaatst.

De trajectcontroles worden op de volgende locaties uitgevoerd:

op de snelweg Manacor richting Palma tussen kilometer 5,2 en 6,5 (bij het Cepsa-tankstation tussen Vilafranca en Manacor)
op de Ma-6014, de weg van Arenal naar de Maioris Golf Club. De controle bevindt zich ter hoogte van de urbanisatie Las Palmeras
op de Ma-3011, de oude landweg van Sineu bij Es Pinaret.

Boetes

Een snelheidsovertreding tot 20 km/u kost 100 euro boete. Wie meer dan 20 km/u te hard rijdt (30 km/u buiten de bebouwde kom), moet 300 euro betalen. Als je meer dan 50 kilometer per uur rijdt, krijg je een boete van 600 euro.