Buurtbewoners El Arenal zijn wangedrag Nederlanders zat

Buurtbewoners El Arenal zijn wangedrag Nederlanders zat
El Arenal. Foto: Nikolai Bakhmarov (https://web.archive.org/web/20161031065925/http://www.panoramio.com/user/8305578?with_photo_id=126733785)

De Duitsers hebben geen goede naam in Playa de Palma en omstreken, maar dat geldt ook voor de Nederlanders in El Arenal. Zeker na de video waarop een dronken Nederlander op het gezicht van een slapende landgenoot poept. De beelden gingen viraal.

Alain Carbonell, voorzitter van de buurtvereniging Asociación de Vecinos del Arenal, vind het gedrag van de “dronken en agressieve” gasten uit Midden-Europa niet langer acceptabel. Hij is zich er van bewust dat de ergste fase van de zomer nog moet komen. Het is het bekende Nederlandse toerisme, dat normaal gesproken van 1 tot en met 31 augustus hier naartoe komt, zegt Carbonell in het Spaanse dagblad Ultima Hora.

Hij noemt het de druppel die het vat doet overlopen. “Dit gebeurt hier in El Arenal. Ze zijn erg dronken, hebben  veel drugs genomen en zijn geladen met brutale agressie”, aldus Carbonell. Zijn vereniging stelde een paar weken geleden al de ‘goedkope” Duitse toeristen aan de kaak die 24 of 48 uur zonder hotelboeking naar El Arenal komen om zich totaal te bezuipen met het bier uit de supermarkten.

Wat betreft wangedrag en een slechte naam hebben de Duitsers rondom Balneario 6 er nu dus een concurrent bij. Het zijn de Nederlandse jongeren die in juli en vooral in augustus de omgeving van Balneario 1 onveilig maken, met alle gevolgen van dien. De bewoners van het eiland zijn dit gedrag spuugzat.

Zowel dagblad Ultima Hora als Diario de Mallorca schreven over de Nederlanders en hun onacceptabele gedrag. Op de website van de laatstgenoemde krant staat het eerder genoemde filmpje online.

Toenemende agressie

Het lijkt erop alsof na de Coronajaren veel mensen een agressie hebben opgekropt die nu een uitweg zoekt. In de Duitse krant Mallorca Magazin vertelt een barvrouw over het voorval met een Duitse toerist die zijn geslachtdeel in een glas bier hing en iedereen opriep hetzelfde te doen. Het glas met inhoud bood hij iedereen aan, ook de vrouwelijke bezoekers en de twee jongens van de bediening. Op klaarlichte dag.

“Die waren gechoqueerd, net als ik “, zegt barvrouw Beatrice Ciccardini van de populaire bar Zur Krone. De 66-jarige vrouw werkt al tientallen jaren in Playa de Palma. Haar verhaal verscheen het eerst bij de Duitse nieuwssite Focus Online.  De barvrouw zegt verder dat de groepen dronken toeristen vandaag de dag niet meer alleen luid door de straten trekken, ze gedragen zich ook asociaal. “Die lopen hier rond en trappen spiegels van auto’s en smijten flessen op auto’s”. Dit soort voorvallen beleeft de barvrouw en haar collega’s dit jaar regelmatig. Volgens haar is het nooit eerder zo extreem geweest als in dit jaar.

Focus Online video

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden