Mark Zuckerberg en Tom Cruise op Mallorca

Vliegveld Palma de Mallorca
Vliegveld Palma de Mallorca

Het privévliegtuig van de eigenaar van Meta (WhatsApp, Facebook, Instagram) landde vrijdagavond in Palma. Kort daarvoor landde ook de Amerikaanse acteur Tom Cruise met zijn vliegtuig in Palma.

Mark Zuckerberg, CEO van Meta (Facebook, WhatsApp, Instagram) en de op drie na rijkste persoon ter wereld volgens Forbes, is inmiddels aan boord van zijn gloednieuwe megajacht “Launchpad” voor de kust van Mallorca. De Facebook-oprichter landde zaterdagavond (15 juni) samen met zijn vrouw en drie kinderen op de luchthaven van Palma.

Kort daarvoor landde daar ook het privévliegtuig van de Amerikaanse acteur Tom Cruise. Het is niet bekend of dit toeval was of dat de twee elkaar wilden ontmoeten. Cruise was een paar dagen geleden al naar Mallorca gevlogen voor een lunch. Ook was hij eerder dit jaar op het eiland geweest met de Mexicaanse filmregisseur Alejandro González Iñárritu.

Vanaf het privévliegveld op de luchthaven van Mallorca reisde het konvooi limousines van Zuckerberg naar de jachthaven van Can Pastilla. Daar ging de familie aan boord van een tenderboot die de groep naar het 118 meter lange schip bracht. Het megajacht lag eerder in een baai aan de kust van Calvià en voer naar de baai van Palma om de beroemde miljardair op te pikken.

Naast dit enorme schip, dat hij onlangs voor zijn 40e verjaardag kocht, heeft Zuckerberg nog een megajacht gekocht als escorte- en bewakingsschip: de 67 meter lange “Wingman”. Je kunt ook per helikopter van het ene schip naar het andere. Piloten en scheepsbemanningen hebben donderdagochtend de vluchten geoefend.

Mark Zuckerberg zou op 14 mei, zijn 40e verjaardag, in Panama voor het eerst aan boord van het schip zijn gegaan. De “Launchpad” werd pas vorig jaar voor het eerst te water gelaten in Nederland. Het werd gelaten, is nu bezig aan zijn maidentrip door de Middellandse Zee. Vorige week vrijdag (7 juni) kwam het aan in Mallorca.

Volgens het goed geïnformeerde SuperYachtFan portaal biedt de boot plaats aan 24 passagiers en 48 bemanningsleden en bereikt een topsnelheid van 20 knopen (ongeveer 37 km/u). De prijs wordt geschat op ongeveer 300 miljoen US dollar. De jaarlijkse exploitatiekosten bedragen ongeveer 30 miljoen US dollar.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

De Launchpad is ontworpen door de gerenommeerde Noorse designstudio Espen Øino. Er is nog weinig bekend over de uitrusting. Foto’s laten zien dat het minstens één helikopterplatform heeft. Een zwembad, fitnessruimte, spa en tal van waterspeeltjes, zoals jetski’s, zijn ook standaard op schepen van deze grootte.