Gouden Erepalm voor Michael Douglas

Gouden Erepalm voor Michael Douglas
Michael Douglas op het Filmfestival van Cannes in 2010. Foto: Georges Biard

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:40 pm

Vandaag ging in Frankrijk wederom het jaarlijkse Filmfestival van Cannes van start. De meest prestigieuze prijs die in Cannes wordt toegekend is de Palme d’Or (Gouden Palm) voor de beste film.

Begin deze maand werd bekend dat de Amerikaanse acteur Michael Douglas de Gouden Erepalm krijgt voor zijn “briljante carrière en zijn betrokkenheid bij de cinema”, aldus de organisatie. Vandaag mocht hij de prijs in ontvangst nemen.

Michael Douglas, zoon van de beroemde Hollywood-acteur Kirk Douglas, kun je net als zijn vader een Hollywood-icoon noemen. In 1996 won hij een Oscar voor het produceren van de One Flew Over the Cuckoo’s Nest. Zijn tweede Oscar ontving hij in 1988 voor zijn hoofdrol in de beroemde film Wall Street. In totaal won hij meer dan 30 prijzen. In 2000 trouwde hij met actrice Catherine Zeta-Jones.

Sinds 1990 komt Michael Douglas regelmatig naar Mallorca. Zijn vrouw en hij hebben een fraai landgoed bij Valldemosa. Tijdens zijn bezoeken op Mallorca ontmoet hij vaak lokale politici en mensen uit de Mallorca society. De acteur is de grondlegger van het cultuurcentrum Costa Nord.

Hier krijgen bezoekers informatie over de natuur in het Tramuntana gebergte. Daarnaast vinden hier diverse culturele activiteiten plaats. Het centrum werd gebouwd door de Mallorcaanse architect Dani Freixes. Michael Douglas zou hiervoor meer dan 2 miljoen euro geïnvesteerd hebben.

Kort interview met het Mallorcaanse dagblad Ultima Hora, 23.08.2021

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Vorig jaar dook Michale Douglas in de lokale Mallorcaanse media op vanwege de verkoop van zijn finca met 1.000 m2 grond. De prijs bedroeg 28,9 miljoen euro. In 2014 stond het ook al een te koop. Destijds was de vraagprijs 55 miljoen euro. De finca beschikt over 10 slaapkamers, allemaal met een eigen badkamer, minibar en openhaard. Bovendien zijn er meerdere terrassen, een bibliotheek, een zwembad en een gastenverblijf.

In een video geeft Douglas commentaar bij de beelden van zijn finca. Deze video staat in het bericht dat eerder op Mallorca Vandaag verscheen.