Duo-expositie: Gemma Leys en Norbert Schäfer in Sa Torre Port Verd

Foto van schilderij van Gemma Leys op Mallorca

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:47 pm

Aanstaande zondag gaat op Mallorca wederom een expositie van de Nederlandse kunstenares Gemma Leys van start. In oktober vorig jaar exposeerde ze nog in Artá.

Gema is zondag zelf ook aanwezig op de opening in de fraaie wachttoren Torre Punt verd in Cala Millor. Naast haar schilderijen zijn er werken te zien van de Duitse fotograaf Norbert Schäfer. Ook hij zal zondag tussen 11-13 uur persoonlijk aanwezig zijn.

Gemma Leys had 15 jaar lang een eigen galerie in Santanyí. De lezers van het gedrukte maandblad Mallroca Vandaag (2001-2006) kennen haar door  haar advertentie  én haar serie “Brieven uit Bali” die zij na haar bezoek aan Indonesië in Mallorca Vandaag publiceerde. In 2004 verscheen de bijdrage Gemma Leys: werken op Mallorca en vakantie in Amsterdam. Dat stuk staat hier online op de website.

Werken van Gemma Leys

In de eerder genoemde bijdrage vertelde ze over de ei-tempera techniek die ze bij het maken van haar werken gebruikt. De schilderijen zijn soms ook letterlijk poëtisch te noemen, omdat ze teksten van de Chileense dichter Pablo Neruda in haar schilderijen opneemt.

Eén etage hoger in de toren zijn de werken van Norbert Schäfer te bewonderen. Hij maakt bewust gebruik van onscherpe afdrukken. “Van zijn gezichtsveld ziet de mens in werkelijkheid alleen een heel klein beetje scherp”, legt hij uit. “De ogen bewegen zich bij het zien een beetje als een rit met een camera. Daarbij verwerken de hersenen heel veel aparte beelden en zetten  ze om in een totale indruk.” In de foto’s van Schäfer zie je een scherp of een onscherp punt om de blinde vlekken en bewegingen weer zichtbaar te maken. Camera en Photoshop gaan daarbij hand in hand, schreef Mallorca Magazin hierover.

Werken van Norbert Schäfer

De expositie word medegeorganiseerd door makelaardij Your Mallorca Real Estate.

“Kunst met uitzicht”
Expositie van Gemma Leys en Norbert Schäfer in Sa Torre Port Verd

Officiële opening: zondag 22 januari van 11-13 uur. Beide kunstenaars zijn persoonlijk aanwezig

Calle Comellar des Tarongers 93
07559 Son Servera Port Verd

Openingstijden: Ma–vr. 10:00–13:30 uur van 23.1.–26.2.23

Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden