Duitse toerist valt van balkon op de 6e verdieping

Een ziekenwagen van 061. Foto: 1997 (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:1997)

Last updated on december 27th, 2023 at 01:35 pm

Vanochtend vroeg is in Playa de Palma een Duitse toerist van het balkon va zijn hotelkamer gevallen. De 25-jarige was net teruggekeerd van een feestje.

Het ongeluk gebeurde rond half 07:30 uur in hotel Pabisa Sofia in de Carrer Ramón Nonat. De Duitser kwam terug van ene feestje bij “Ballermann” en wilde op zijn balkon nog even frisse lucht opsnuiven. Onder nog onduidelijke omstandigheden verloor hij zijn evenwicht en viel vanaf de zesde verdieping naar beneden. Een botsing met het balkon op de vijfde verdieping brak zijn val nog een beetje. Uiteindelijk viel hij op de binnenplaats op de grond. Andere hotelgasten werden wakker door de doffe knal.

Ondanks de zware verwondingen bleef de Duitser bij bewustzijn. Ene hotelmedewerker verleende eerste hulp. De man bleek enkele jaren bij een reddingsdienst te hebben gewerkt. Een ziekenwagen bracht de man naar het ziekenhuis Son Espases. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis is de toestand van het slachtoffer kritisch. Hij is nog niet buiten levensgevaar. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.