Deepak Chopra op Mallorca

Deepak Chopra op Mallorca

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:40 pm

Op 5 juni is Deepak Chopra op Mallorca. De New York Times bestsellerauteur is te gast in het auditorium in Palma. Het is zijn enige bezoek aan Spanje in 2023.

De Indiase schrijver van boeken over spiritualiteit, alternatieve geneeskunde en ayurveda heeft zowel een groot aantal fans als critici. Chopra is zoon van een cardioloog en zelf ook arts. Hij specialiseerde zich als internist en endocrinoloog. Later nam hij deel aan de zogenaamde transcendente meditatietechniek. Hij werd jarenlang gekoesterd door Maharishi Mahesh Yogi als zijn favoriete leerling. Deepak Chopra ging echter zijn eigen weg.

Centraal in zijn holistische ideeën over gezondheid staat zijn streven naar vereniging van westerse wetenschappelijke kennis met oeroude oosterse filosofieën en geneeswijzen, zoals ayurveda en yoga, maar ook met alternatieve gezondheidsconcepten uit de New Age beweging, bijvoorbeeld meditatie en homeopathie.

De critici richten vooral hun pijlen op Chopra’s verwijzingen naar de relatie tussen genezende processen en de kwantummechanica. De documentairefilm What the Bleep Do We Know!? is gedeeltelijk gebaseerd op werk van Chopra, met name op diens opvattingen over het verband tussen de kwantummechanica en de relativiteitstheorie enerzijds en de fysische processen in de mens anderzijds.

Chopra schreef meer dan 40 boeken. Zijn werk werd in 35 talen vertaald. Daarnaast zijn er veel videobanden en geluidscassettes van hem verschenen. Chopra werd in 1999 door het tijdschrift TIME Magazine uitgeroepen tot een van de 100 grootste helden en idolen van de 20e eeuw. Hij is de oprichter en directeur van het Chopra Center for Well Being in Californië.

Er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor de conferentie met Deepak Chopra op Mallorca. Klik in het hoofdmenu op “Evenementen” voor meer informatie over het evenement in het auditorium van Palma en de kaartverkoop.