Coronagolf op komst

Stijging aantal coronapatiënten op Mallorca

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:52 pm

Afgelopen woensdag sprak de Balearische minister voor Volksgezondheid Patricia Gómez over de actuele corona situatie op de Balearische eilanden. Ze liet weten dat er momenteel 299 corona patiënten in de ziekenhuizen liggen.

Een dag later corrigeerde ze het aantal naar 310. Dat zijn er zes keer zoveel als een jaar geleden en 52,7 procent meer dan vorige week.


Op Mallorca liggen met 261 de meeste patiënten, gevolgd door Ibiza (45) en Menorca (4). De minister liet weten dat de helft van deze besmettingen pas in het ziekenhuis werden vastgesteld. Deze patiënten waren vanwege een andere ziekte naar het ziekenhuis gekomen, maar door het regelmatige testen kwamen de coronabesmettingen aan het licht.

Daarnaast maakt de overheid zich zorgen over corona in de bejaardenhuizen. Donderdag waren 108 personen in Balearische bejaardenhuizen met het coronavirus besmet. Daarvan lagen er 17 in het ziekenhuis.

Bovendien zijn 75 medewerkers van Balearische bejaardenhuizen besmet. Ook moet medisch personeel in de ziekenhuizen vanwege besmettingen thuisblijven. Momenteel zijn dat 79 personen, waarvan 32 artsen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.