Chaos bij Mallorca vluchten: annuleringen en gestrande passagiers

Luchthaven op Mallorca

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:52 pm

De Duitse media staan bol met berichten over gestrande passagiers die op weg waren naar Mallorca. Immers, het Spaanse eiland is één van de meest favoriete vakantiebestemmingen van onze oosterburen. Momenteel heeft de luchthaven te kampen met stakingen van meerdere luchtvaartmaatschappijen.

De Duitse Mallorca Zeitung berichtte over een lezeres die afgelopen zaterdag vanaf Weeze met Ryanair naar Mallorca wilde vliegen. Drie uur voor vertrek waren zij en haar man op de luchthaven. Twintig minuten voor boarding time werd de vlucht opeens geannuleerd. Een medewerkster van de airline zou flyers hebben uitgedeeld om de passagiers meer informatie te verschaffen. De vluchten voor de volgende dag zouden ook uitvallen.

De lezeres in de Duitse krant boekte op zaterdagavond een vlucht voor maandag om 05:50 uur vanaf Düsseldorf naar Mallorca. Drie minuten na ontvangst van de bevestigingsmail kwam er opnieuw een e-mail binnen waarin werd duidelijk gemaakt dat de boeking gestorneerd was.

Het echtpaar kreeg na een lange wachttijd via de hotline een vlucht op maandagochtend om 9 uur aangeboden. Eenmaal bij de incheckbalie bleek dat het vliegtuig van 9 uur al vol was. Een alternatief was een vlucht in de middag of omboeken naar Eurowings om 12:40 uur.

De betroffen passagiers kozen voor het laatste alternatief en konden uiteindelijk toch nog naar Mallorca vliegen.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*