Biologische lekkernijen in Porreres

Porreres. Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Aracelifoto

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:53 pm

Liefhebbers van biologische lekkernijen kunnen op 24 mei hun hart ophalen in Porreres. Op die dag vindt een bijzondere markt plaats met alle producenten die over een door de eilandraad uitgereikt bio-certificaat beschikken. Imkers, producenten van groente en verkopers van chutneys, jams, ingemaakte peulvruchten of gedroogde vruchten geven hier acte de présence.

Ook aanwezig zijn vertegenwoordigers van extensieve veeteelt als alternatief voor intensieve landbouw. Extensieve veehouderij is gericht op dierenwelzijn, met schapen en kippen die buiten leven. Hoewel de opbrengsten lager zijn dan bij intensieve veehouderij, genieten de dieren hier veel meer vrijheid dan bij de traditionele veehouderij.

‘s Ochtends kan er wijn worden geproefd op het landgoed Es Fangar. Hier groeien ook de druiven van de wijn. Daarnaast kun je de Maüa-chocolade uitproberen die in samenwerking met landbouwers uit Nicaragua wordt gemaakt. Daarnaast is gebak gemaakt van johannesbrood, T’Estim thee en olijfolie uit Manacor en een vegetarische kookshow. Van 10 tot 15 uur nodigen de organisatoren kinderen uit om te spelen. Het complete programma staat op www.apaema.net.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*