Bezienswaardigheden op Mallorca

Bezienswaardigheden op Mallorca
https://mallorcavandaag.net/wp-content/uploads/2023/05/Volle_Maan_Mallorca_Vandaag_2022.pdf

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:40 pm

Waar is het mooiste in Mallorca?

De één houdt van de bergen in het westen, de andere van de pittoreske baaien in het zuidoosten van Mallorca. Hieronder vind je een paar bezienswaardigheden op Mallorca.

Tramuntana gebergte

Het Tramuntana gebergte kun je als één van de highlights van Mallorca bestempelen. Ben je met de auto op Mallorca, dan is MA-10 van Andratx naar Port de Sóller een must. Je hoeft niet per se in Andratx te starten, maar kunt ook vanuit Palma de weg langs de universiteit naar Valldemosa nemen (MA-1110). Als je dan verder rijdt, kom je op de MA-10 en sla je rechtsaf richting Deià. Vervolgens wijst de door de bergen slingerende weg zich vanzelf naar Port de Sóller. Zowel Valldemosa als Deià zijn een bezoekje waard.

Klooster Lluc en Fornalutx

Dit klooster ligt helemaal in het noorden van het Tramuntana gebergte en is het beste te bereiken vanaf Pollensa. Of je blijft op de MA-10. Tussen Sóller  en Port de Sóller kun je afslaan op de MA-10 die je verder brengt naar Llluc. Je rijdt dan via Fornalutx, het dorpje dat meermaals tot het mooiste dorpje van heel Spanje werd uitgeroepen. Neem de tijd om te genieten van die bijzondere plek.  Op dit deel van de MA10 rijd je langs twee andere bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Eerst langs het stuwmeer Cúber en vervolgens langs het grootste stuwmeer Gorg Blau. Hier kun je je auto gratis parkeren en genieten van het fantastische uitzicht. Vervolgens wijzen de borden vanzelf naar het klooster Lluc.

Palma – Sóller met de trein

Met deze nostalgische rit zie jet het Tramuntana gebergte vanuit een ander perspectief. Het is een absolute aanrader. Je rijdt door 13 bergtunnels en kunt in de buurt van Sóller de sinaasappels bijna van de bomen plukken. Deze treinreis duurt ongeveer 50 minuten. Ten tijde van de gedrukte Mallorca Vandaag schreven we een reportage uit eigen ervaring. Deze staat ook op de website. Je komt er het snelst door hier op de titel Terug in de tijd: met de trein van Palma naar Sóller te klikken.

Kathedraal in Palma

Liefhebbers van kerken en kathedralen mogen een bezoekje aan de kathedraal in Palma niet missen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat je hier wel héél erg veel toeristen tegenkomt en dit natuurlijk niet de “geheime tip” op Mallorca is. Een blik van buiten op dit Gotische bouwwerk is natuurlijk wel een must. De beroemde kathedraal staat op de fundamenten van een oude moskee en de Romeinse stadmuren die ooit de stad beschermden. De bouw begin in 1229 en werd in 1601 afgesloten. In de volksmond wordt de Mallorcaanse kathedraal La Seu genoemd.

Cala Figuera

Deze baai vind je niet altijd als bezienswaardigheid in de bekende lijstjes met bezienswaardigheden op Mallorca. Juist daarom noemen we dit vissersplaatsje wel op in de lijst. Natuurlijk kom je hier ook toeristen tegen, maar je kunt hier niet spreken van massatoerisme. Hier heerst eerder de rust. Je kunt met een blik op de haven genieten van lekker ijs, een cortado, een biertje, wat je maar wil.

Wist je dat hier in 2002 opnamen werden gemaakt voor de film Volle Maan met Daan Schuurmans, Georgina Verbaan, Chantal Janzen en Ellen ten Damme? Natuurlijk stond er ook een stukje over in de gedrukte Mallorca Vandaag.  We hebben van die bijdrage een PDF gemaakt:

Volle Maan (PDF)

Op YouTube kun je een kijkje achter de schermen nemen en de Nederlandse actrices en acteurs in Cala Figuera bewonderen.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Mallorca heeft heel veel te bieden. Daarom zullen we deze pagina “poco a poco” uitbreiden en nog meer leuke, interessante Mallorca tips online zetten