Aanhouding: agressieve terrasbezoeker negeert rookverbod

Roken op terrassen

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:51 pm

De Policía Nacional arresteerde gisteren in Palma een man die een bareigenaar had aangevallen. De aanleiding was het roken op het terras, aldus een bericht in dagblad Diario de Mallorca.

De Franse cafébezoeker wilde om 9 uur in de ochtend een sigaretje roken op het terras van een bar in de Carrer Joan Miro. De eigenaar van het café zag dit en vroeg de klant de sigaret uit te maken. Zou er op dat moment politie langskomen, dan zou de eigenaar van het café de boete moeten betalen.

De Franse roker deed echter geen moeite om zijn sigaret uit te maken. De eigenaar nam hem zijn drankje af en verzocht hem zonder te betalen te vertrekken. De 23-jarige man vond stelde dit niet op prijs. Hij greep een stoel, marcheerde de bar binnen en gooide de stoel over de toonbank naar de eigenaar van het café. Daarna verdween de klant. Later doorzocht de politie het gebied en kon de Fransman aanhouden.

Sinds augustus 2020 geldt op de terrassen van Mallorca een rookverbod. Dat werd aan het begin van de coronapandemie in het leven geroepen en geldt tot op de dag van vandaag. Onlangs diende een Mallorcaan een klacht in tegen dit verbod, omdat hij het als een beperking van zijn grondrechten ziet. Daarover schreven we al in deze bijdrage.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.