Zakkenrollers op Mallorca

Zakkenrollers op Mallorca

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:40 pm

De Policia Nacial heeft een bende zakkenrollers op Mallorca gearresteerd. Ze waren erin gespecialiseerd geld bij toeristen op de luchthaven te stelen. Volgens een persbericht van de politie ging het om drie personen uit Argentinië en Bosnië en Herzegovina. De criminelen hadden een vast patroon, aldus een bericht in het Spaanse dagblad Ultima Hora.

Ze wachtten op het vliegveld Son San Juan op de all-inclusive toeristen die met vanaf het hotel naar het vliegveld worden gebracht. Eerst wordt geraffineerd de portemonnee uit de tas gestolen en vervolgens het geld eruit gehaald. Daarna lukte het zelfs nog de portemonnee weer op de oorspronkelijke plek terug te brengen, zonder dat de toeristen dit in de gaten hadden.

De politie heeft een 67-jarige man en twee vrouwen van 57 en 47 jaar gearresteerd. De zakkenrollers op Mallorca bleken geen onbekenden bij de politie. Het drietal richtte zich op oudere buitenlandse toeristen. Ze kwamen in actie als de koffers weren uitgeladen. Een rechter-commissaris gaf de groep het bevel Mallorca direct te verlaten.

Naarmate het eiland volstroomt met toeristen neemt ook het aantal zakkenrollers op Mallorca toe. Daarnaast trekt het eiland ook inbrekers, oplichters en “stelende prostituees” aan. Ze komen van heinde en verre en proberen in toeristische bolwerken hun slag te slaan. Op Mallorca zijn dat naast de bekende toeristische badplaatsen ook toeristische plekken in Palma, de bussen, het station van de hoofdstad en dus zoals nu weer blijkt het vliegveld.