Weekendtip: circusdagen in Alcúdia

©www.circaire.com

Komend weekend vindt in Alcúdia de 9e editie van het Circaire circusfestival plaats. De optredens zijn op verschillende locaties in Alcúdia. Van vrijdag (3 mei) t/m  zondag (een dag minder dan vorig jaar) zijn er 23 producties te zien, zes minder dan in 2023. “Het geheim is niet om te groeien, maar om te verbeteren,” zegt festivaldirecteur Tià Jordà in de Duitse weekkrant Mallorca Zeitung. In het geval van Circaire betekent dit “focussen op de producties met de meest interessante aanpak”.

Rollercoaster

Wes Peden stekt zijn show “Rollercoaster” voor. De Amerikaan wordt momenteel beschouwd als de beste jongleur ter wereld, hoewel hij dat zelf waarschijnlijk niet zou zeggen, zegt Tià Jordà. “Dit jongleren is anders dan alles wat je ooit eerder hebt gezien,” luidt een recensie op het online platform juggle.org. In de show, die iets minder dan een uur duurt, integreert Wes Peden, die in Zweden woont, het principe van de knikkerbaan in het spel van ballen en kegels met behulp van gigantische plastic buizen (zaterdag, 20.30 uur, Auditorium Alcúdia, 10 euro).

Messen

De Mallorcaanse Tià Jordà, vond een zelf een nieuwe kunstvorm uitvond met zijn Circ Bover en zijn constructies van bamboebuizen. Dit geldt ook voor de nieuwe technologieën: In “US” van Company Midnight hebben twee Belgen hun decor met een computer zo geprogrammeerd dat scherpe messen en andere gevaarlijke voorwerpen voortdurend op hen neervallen, wat niet alleen spanning maar ook komedie oplevert (zaterdag, 18.00 uur, Passeig Pere Ventayol, toegang gratis).

De meeste voorstellingen zijn gratis. Er wordt alleen een laag entree gevraagd voor optreden in de festivaltent (3 euro) en in het auditorium (10 euro). Op die plek vinden de grotere en uitgebreidere optredens plaats zoals de bekroonde extreme acrobatiek van het Catalaanse gezelschap eia: in “Nuye” vliegen zes artiesten over het podium tussen, voor en boven een bewegende houten muur (zondag, 19.00 uur, auditorium, toegang 10 euro).

Bekijk op de website www.circaire.com het complete programma voor 3, 4 en 5 mei.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden