Versoepeling coronamaatregelen: toename griep

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:54 pm

Van oudsher zegt men dat de griepperiode op de Balearen zijn hoogtepunt tussen eind januari en begin februari bereikt. Dat was vóór de coronapandemie.

Volgens geluiden uit de gezondheidszorg zijn er in de maand april meer gevallen van griep dan normaal. Dat schrijft de Diario de Mallorca. Men wijt het aan de versoepeling van de coronamaatregelen.

Een arts in de particuliere gezondheidszorg maakte onlangs belend dat het de laatste weken niet ongewoon is dat een patiënt wordt opgenomen met een infectie van de luchtwegen en dat na de verplichte PCR- test om covid-19 uit te sluiten of te bevestigen, wordt vastgesteld dat het virus dat in het lichaam circuleert het griepvirus is en niet het pandemische SARS-CoV-2.

Duidelijk is dat er meer griepgevallen zijn in een maand waarin het seizoengebonden griepvirus traditioneel zo goed als verdwenen was.

Cijfer van het ministerie voor gezondheidszorg Salud Pública laten zien dat in de eerste 14 weken van 2019 het aantal griepgevallen 13.133 bedroeg, dalend naar 11.664 in 2020 tot 440 in 2021 en in dit jaar 1.461. Zoals epidemiologen vreesden, is de griep niet verdwenen. Het wachtte gewoon op zijn kans om terug te keren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*