Vermeer op Mallorca

Vermeer op Mallorca
Foto: © www.docmakers.nl

Cerca de Vermeer is de Spaanse titel van de Nederlandse documentaire “Dicht bij Vermeer” over de totstandkoming van de Vermeertentoonstelling in het Rijksmuseum in Amsterdam. De film is op 24 juli om 18 uur te zien in Sala Rívoli in het centrum van Palma. Er zijn online nog kaarten (€ 4,00) beschikbaar.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

De Volkrant noemde de film een “kunstdocumentaire op hoog niveau”. In deze recensie van begin dit jaar staat: “De sterke documentaire Dicht bij Vermeer neemt de proef op de som: regisseur Suzanne Raes (in 2016 winnaar van het Gouden Kalf voor beste korte documentaire met De tegenprestatie, een portret van de sociale dienst in Rotterdam) toont een fascinerende blik achter de schermen bij de totstandkoming van de expositie én bekijkt via de blik van restauratoren enkele doeken tot op microscopisch niveau.”

Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden

De film maakt deel uit van het Atlàntida Filmfestival dat maandag van start gaat. Filmliefhebbers op Mallorca komen volop aan hun trekken: 63 lange films, negen korte films, 15 wereldpremières en 34 premières. Op het Atlàntida Filmfestival worden films vertoond die succesvol waren op de Berlinale, het Sundance Film Festival in Park City of andere filmevenementen. In de “officiële sectie” nemen 24 speelfilms en documentaires het tegen elkaar op.

In de categorie “Atlàntida Classics” wordt de in 1982 overleden Duitse filmmaker Rainer Werner Fassbinder geëerd, onder andere met de film “Die bitteren Tränen der Petra von Kant”. Het uitverkochte slotevenement met prijsuitreiking vindt plaats op 30 juli in de Misericòrdia. Je kunt het hele programma vinden op atlantidafilmfest.com.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden