Tot 30 oktober online: fraaie documentaire over Mallorca

Foto: ©Thomas Radler

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:51 pm

Onderweg op Mallorca

De Frans-Duitse cultuurtelevisiezender Arte zendt morgen om 18:30 uur de film Unterwegs auf Mallorca – Die MA-10 uit.

De MA-10 geldt als één van de mooiste kustwegen in Europa. Van Port d’Andratx tot Cap de Formentor slingert de schilderachtige weg langs de westkust van Mallorca. Smalle serpentines en steile kliffen zorgen voor een avontuurlijke belevenis.

Het prachtige natuurparadijs Mallorca wordt echter bedreigd. Tornado’s razen met steeds kortere tussenpozen over het eiland. Dit heeft vaak verwoestende gevolgen voor het land, maar ook voor de zeegrasweiden die onder water zo belangrijk zijn. En het massatoerisme wordt een steeds groter probleem.

Ten noorden van Sóller wordt het rustiger op de MA-10. Het noordwesten van Mallorca is nog steeds het meest ongerepte deel van het eiland. Hier leven de laatste monniksgieren, mensen kom je hier niet vaak tegen. Bij Cap de Formentor steken de door de wind geteisterde kliffen van kalksteen messcherp in de zee. Hier torent ook één van Mallorca’s laatste vuurtorens boven alles uit, een vuurtoren die nog steeds de schepen de weg wijst.

In dit filmportret van de MA-10 ontmoet je als kijker op een traject van slechts 140 kilometer mensen die door hun inzet en verbondenheid dit gebied op een bijzondere manier vormgeven: de olijfboer, maar ook de wetenschapper en de ornithologen. Zij zetten zich allemaal in voor het behoud van het paradijs langs de kustweg, zodat deze voor toekomstige generaties bewaard blijft.

BEKIJK VIA DEZE LINK DE FILM OP ARTE

Unterwegs auf Mallorca
Die MA-10
Regie: Tomas Radler
Land : Spanje / Duitsland
Jaar: 2021
Oorsprong : ZDF

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.