Spaanse feestdag: welke winkels op Mallorca zijn op 1 mei open?

1 mei, de Dag van de Arbeid, is in veel Europese landen een officiële feestdag waaronder Spanje. Veel winkelcentra en supermarkten op Mallorca zijn daarom op woensdag (1 mei) gesloten. Bij welke ketens, supermarkten etc. kun je nog wel winkelen op het eiland?

Aldi
De Duitse supermarktketen Aldi is op  1 mei slechts op een paar locaties geopend. Dit zijn onder andere de filialen in Magaluf, Palmanova, Inca, Manacor, Campos, Cala Millor en Can Picafort. In deze winkels kun je op 1 mei winkelen tijdens de normale openingstijden. Alle andere winkels zijn gesloten op woensdag (1 mei).

Bip
Als je op deze feestdag boodschappen nodig hebt, kun je terecht bij deze Mallorcaanse keten. Volgens een woordvoerder van Bip zijn alle Bip-winkels op het eiland op 1 mei tijdens de normale openingstijden geopend. De winkel aan de Carrer de Sant Francesc 2 in de oude binnenstad van Palma is bijvoorbeeld open van 8.00 tot 21.15 uur. Maar je kunt op 1 mei ook winkelen in kleinere plaatsen zoals Alcúdia, Inca en Cala Millor.

El Corte Inglés, FAN Mallorca, Mallorca Fashion Outlet en Porto Pi, Alcampo
De twee winkels van warenhuisgigant El Corte Inglés zullen op 1 mei gesloten zijn, net als die in het winkelcentrum FAN Mallorca en de winkelcentra Porto Pi en Alcampo. Als je echter toch op 1 mei wilt winkelen, kun je dat doen in de Mallorca Fashion Outlet. Die outlet is op woensdag (1 mei) gewoon van 10.00 tot 22.00 uur geopend.

OpenCor
De Spaanse warenhuisketen El Corte Inglés is ook eigenaar van Opencor aan de Carrer Carrer de Ramon y Cajal, 17. Die zaak is dagelijks geopend is van 8 tot 2 uur.

Eroski
Deze Spaanse supermarktketen heeft in totaal 181 vestigingen op de Balearen. In tegenstelling tot sommige concurrenten is Eroski ook op feestdagen geopend. Dit betekent dat je ook op 1 mei boodschappen kunt doen in winkels in Palma, Peguera, Inca, Portocolom, Cala Millor, Alcúdia en Andratx. De openingstijden variëren van 8.30 tot 21.00 uur of van 9.00 tot 21.30 uur (klik hier voor een overzicht van alle filialen).

Lidl
De openingstijden van de winkels van de Duitse supermarktketen variëren op 1 mei van plaats tot plaats. De meeste filialen in Palma zijn gesloten. De supermarkt in Carrer del Cardenal Rossell is echter open van 9.00 tot 15.00 uur. De winkels in Peguera, Felanitx en Alcúdia zijn ook open op deze tijden. Je kunt eveneens winkelen in de winkels in Cala Millor, Inca, Manacor (Via Palma) en Can Picafort. Hier zijn de winkels op feestdagen zelfs open van 9.00 tot 21.30 uur. De winkel in Marratxí is op 1 mei gesloten.

Müller
De Duitse drogisterijketen Müller opent morgen zijn deuren. In Andratx, Llucmajor, Alcúdia en Son Servera zijn de winkels open van 9.00 tot 21.00 uur. In Santa Ponsa, Palma (Plaza España), Campos, Manacor, Capdepera en Inca kun je winkelen van 9.00 tot 21.30 uur.

Mercadona
Mercadona, waarschijnlijk de bekendste supermarktketen van Spanje, sluit op 1 mei al zijn filialen op het eiland. Op donderdag (2 mei) gaan ze echter weer open op de gebruikelijke tijden van 9.00 tot 21.30 uur.

Duitse supermarkt Sam
De Duitse supermarkt Sam aan de Playa de Palma is gesloten op 1 mei.