Heropening drogisterij Rossmann in Manacor

ROSSMANN opent eerste filiaal op Mallorca
ROSSMANN opent eerste filiaal op Mallorca

De Duitse drogisterijketen Rossmann heeft afgelopen vrijdag (31 mei) zijn winkel in Manacor heropend. Deze werd meer dan een jaar geleden zwaar beschadigd door een grote brand in de naburige meubelzaak Jysk. Met speciale acties zoals cadeaubonnen voor de eerste 50 klanten en een gratis currywurst voor aankopen van meer dan 25 euro, zijn de bedrijfsactiviteiten nu hervat.

De Managing Director van Rossmann in Spanje, Stefan Frings, is blij met de langverwachte comeback. “Rossmann in Manacor herrijst uit de as als een feniks. Deze heropening is het resultaat van maanden hard werken om deze dag zo snel mogelijk te laten aanbreken,” aldus een persbericht.

Nieuw filiaal Playa de Palma

De winkel in Manacor was de eerste van de Duitse drogisterijketen op Mallorca. Sindsdien zijn er ook filialen geopend in Palma en Felanitx. Dit zullen niet de laatste zijn: Stefan Frings kondigde ter gelegenheid van de heropening in Manacor aan dat er op 26 juli nog een winkel bijkomt. Deze wordt geopend in het Fan Mallorca Shopping Centre vlakbij Playa de Palma.

Rossmann in Spanje

Rossmann is sinds 2020 vertegenwoordigd in Spanje. Twee jaar later kwam de keten naar Mallorca. Naast de winkels in Manacor en Felanitx is er sinds eind 2023 ook een in Palma. Het bedrijf breidt uit. In een interview in de Duitse krant Mallorca Zeitung vertelt Frings dat het bedrijf alleen al in 2024 20 nieuwe filialen in het hele land wil openen. Naast de bekende levensmiddelen en hygiëneproducten uit Duitsland zijn er ook veel Spaanse merken. “Het was in het begin een beetje moeilijk voor Spanjaarden om te begrijpen dat ze hun biologische muesli in hetzelfde filiaal konden kopen als shampoo en scheergel. Maar na een tijdje valt het in de smaak,” zegt Frings.