Sneeuw in aantocht

Foto van besneeuwd Tramuntana gebergte op Mallorca
De Puig Major in het Tramuntana gebergte in 2015. Foto:Javier Rodríguez (https://www.flickr.com/people/26641025@N07)

De winter is terug op het eiland, tenminste, in het Tramuntana gebergte. Volgens de Spaanse weerdienst Aemet valt er in dit weekend tot 20 centimeter verse sneeuw in de bergen van het eiland. Er zijn ook waarschuwingen voor storm en zware regen. Zaterdag kan het de hele dag grijs blijven, ook onweer is mogelijk. De wind zal sterk uit het zuidzuidwesten waaien. De maximumtemperaturen zullen tussen 15 en 17 graden liggen.

Geel waarschuwingsniveau op zaterdag in Mallorca

Vooral in de noordelijke helft van het Tramuntana gebergte kan het sneeuwen. Daar zal de sneeuwgrens dalen tot 700 meter. Verder naar het zuiden zullen de vlokken pas vanaf 1.000 meter vallen. Van 8 uur ‘s ochtends tot 6 uur ‘s avonds geldt voor het westen van het eiland een gele waarschuwing vanwege windstoten tot 70 kilometer per uur. Vanaf 15.00 uur geldt de waarschuwing geel vanwege zware regenval in de Tramuntana – of sneeuw.

Volgende week tot 23 graden

De nieuwe week begint met mooi weer. De zon schijnt met weinig wolken. Maandag waait het weer hard, maar dinsdag houdt de wind zich dan eindelijk een beetje in. Volgens de weerdienst wordt het vanaf woensdag wisselvallig, lichte buien zijn mogelijk. Aan de andere kant zullen de temperaturen sterk stijgen. Donderdag zou het 23 graden kunnen worden.