Ryanair legt ruzie bij: ensaimadas zonder toeslag

Ryanair legt bij: ensaimada's zonder toeslag

Zelfs de internationale pers schreef over Ryanair en de toeslag van 45 euro die de luchtvaartmaatschappij voor het vervoer van een ensaimada verlangde. De voorzitter van de vereniging voor bakkerijen op Mallorca Pep Magraner kwam in actie en ook de lokale politiek bemoeide zich met het voorval.

Gisteren vond een ontmoeting plaats tussen de minister voor Toerisme Iago Negueruela en Ryanair. De strijdbijl is begraven. Ryanair kondigde aan dat passagiers geen handbagage toeslag hoeven te betalen voor hun ensaimadas. Dat staat in een officieel persbericht van het ministerie.

De strijd begon met een groep Mallorcanen die naar Duitsland wilden vliegen. Ze hadden ensaimadas bij zich van een bakkerij in Porreres. Bij de gate vertelde het Ryanair-personeel hen dat ze per ensaimada 45 euro extra moesten betalen voor handbagage. Ze mochten de ensaimadas alleen gratis meenemen als ze die in de belastingvrije zone van de luchthaven hadden gekocht. De reizigers gaven de ensaimadas vervolgens aan het schoonmaakpersoneel op de luchthaven.