Real Mallorca betaalt 3,5 miljoen voor Van der Heyden

Real Mallorca betaalt 3,5 miljoen voor Van der Heyden
Siebe Van der Heyden. Foto: Sidney.Cortez (https://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=User:Sidney.Cortez&action=edit&redlink=1)

Real Mallorca gaat 3,5 miljoen betalen voor de 25-jarige 1,85 meter lange Belgische verdediger van Royale Union Saint-Gilloise. Dat schreef het Spaanse dagblad Diario de Mallorca gisteren op haar website. Ook Het Nieuwsblad schreef gisteren over de “droomtransfer” die “lonkt voor Siebe Van der Heyden”.

De ondertekening van de linksvoetige verdediger, die naar Oostenrijk zal reizen om zich bij de rest van de ploeg te voegen, zal officieel zijn in de komende uren officieel worden bekrachtigd, aldus het dagblad. Van der Heyden is de derde nieuwkomer bij Real Mallorca na Omar Mascarell en Toni Lato.

Na weken onderhandelen zal Real Mallorca 3,5 miljoen euro betalen aan Union SG. Het eerste bod van Real Mallorca was 1,5 miljoen, terwijl de Belgische club meer dan vier miljoen wilde hebben. Uiteindelijk is er een akkoord bereikt over een bedrag van 3,5 miljoen.

De ondertekening van een van de meest veelbelovende spelers van de Jupiler League van de afgelopen seizoenen wordt naar verwachting vandaag officieel aangekondigd. Van der Heyden, 25 jaar en 1.85m, zal de Mallorca ploeg vergezellen op het trainingskamp in Geinberg (Oostenrijk) om zijn nieuwe teamgenoten en trainer Javier Aguirre te leren kennen. Hij zal echter een speciale training krijgen, omdat hij aan het eind van het seizoen geblesseerd raakte en nog niet 100% fit is.

Van der Heyden speelde vorig seizoen 32 competitiewedstrijden en scoorde één doelpunt. Hij heeft ook ervaring met twee wedstrijden in de Champions League. De voormalige international valt op door zijn kracht en balgevoel. Bovendien kent hij het Mallorca systeem van Aguirre met vijf verdedigers goed. In België speelde hij als linkerverdediger in een soortgelijke formatie.