Primeur: luxe strandbedden voor 70 euro per dag

“Hamacas”
“Hamacas”

Deze zomer zullen er op de stranden van Palma de Mallorca voor het eerst luxe ligbedden te huur worden aangeboden. Deze “Hamacas” zijn al geplaatst in Cala Major in het westen van Palma. Ze bevinden zich aan de linkerkant van het strandgedeelte.

Het “Premium” pakket omvat twee strandbedden en een parasol en kost  70 euro per dag. De prijs voor twee “normale” ligbedden plus parasol ligt gemiddeld bij 25,30 euro per dag. De nieuwe luxe ligbedden verschillen van de gewone blauwe ligbedden, omdat ze zijn uitgerust met een dikkere en daardoor comfortabelere matras. De luxe parasols zijn ook mooier en stralen “Bali-flair” uit.

Elk jaar wordt de service voor strandbedden en parasols aanbesteed door de gemeente Palma de Mallorca. Andere aanbieders zijn dan verantwoordelijk voor de service, in dit geval het bedrijf Beach i Oci. Deze firma onderhoudt de apparatuur op alle stranden van de stad, waaronder Ciudad Jardin, Playa de Palma en Cala Estància.

In een bijdrage van de Duitse krant Mallorca Magazin zegt een medewerker in Cala Major dat het nieuwe luxe aanbod goed is ontvangene en uitsluitend door vakantiegangers. Er komen steeds meer toeristen die een beter aanbod en betere faciliteiten op het strand willen. Het stadsbestuur van Palma ontkent dat de beschuldigingen dat er dit jaar meer strandbedden en parasols op het strand zijn geplaatst. Een woordvoerder liet weten da het gaat om “hetzelfde aantal als in voorgaande jaren”.

Tegelijkertijd is er weerstand onder de plaatselijke bewoners. Vorige week berichtte het Spaanse dagblad Diario de Mallorca over bewoners die klaagden over de nieuwe ligbedden in Cala Major. Volgens hun waarnemingen waren er dit jaar veel meer parasols en strandbedden dan normaal. Als gevolg daarvan is er nauwelijks nog ruimte om handdoeken uit te spreiden. De servicemedewerker van Beach i Oci ontkent dit.

Cala Major is een van de populairste stranden van Palma de Mallorca en ligt ten westen van de stad. Het is gemakkelijk te bereiken met de EMT buslijnen 4 en 47 en is meestal druk in het hoogseizoen. Omdat het gezinsvriendelijk en barrièrevrij is en ook een goede infrastructuur heeft met kleine supermarkten, restaurants, bars en chiringuitos, is het niet alleen populair bij vakantiegangers, maar ook bij de bewoners.