Primeur: de eerste winnaars van de Mallorca International Art

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:51 pm

De winnaars van de eerste Mallorcaanse kunstprijs “Mallorca International Art Award” zijn bekend. Deze prijs beschikt over 17.500 euro prijzengeld en werd in het leven geroepen om kunstenaars te ondersteunen die op Mallorca wonen of een nauwe band met het eiland hebben.

Achter de schermen bevinden zich het Duitse designbedrijf Appel Nowitzki uit Frankfurt, de Mallorcaanse galeriehoudster en cultuurmecenas Mercedes Estarellas (Kaplan Projects) en het “Sammlerkollektiv Club Art 15” met de kunstverzamelaar Paul Jörg Feldhoff uit Frankfurt.

De jury koos uit 43 kunstenaars uiteindelijk de Uruguayaanse schilder, beeldhouwer, fotograaf en muzikant Marcelo Víquez. Deze in 1971 geboren kunstenaar studeerde kunst in Montevideo en Cuencaderde voordat hij meer dan 20 jaar geleden naar Mallorca trok. Hij krijgt 12.500 euro voor alles wat hij in zijn carrière tot nu toe heeft bereikt en gemaakt.

In de categorie “kunstenaars jonger dan 35” ging 5.000 euro naar de 25-jarige Alba Suau uit Pollença. Ook zij is op diverse gebieden creatief actief en volgt momenteel een masteropleiding in de schilderkunst in Brussel.

Naast de geldbedragen kunnen de twee winnaars zich verheugen op hun expositie in het Museu de Mallorca tijdens de Nit de l’Art én aansluitend op een tentoonstelling in een galerie in Frankfurt.

Marcelo Víquez op internet

Alba Suau op internet

Mallorca International Art Award op internet

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*