Playa de Palma: Duitse toerist (23) valt dakterras hotel en overlijdt

Een ziekenwagen van 061. Foto: 1997 (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:1997)

Afgelopen nacht is een Duitse vakantieganger van het dakterras van een hotel in Playa de Palma gevallen. Hij overleefde de val niet.

De 23-jarige man wis gisteren op Mallorca aangekomen. Rond 3 uur ‘s nachts keerde hij na een nacht feesten terug naar het hotel Timor in de buurt van het Megapark. Hij was zeer waarschijnlijk dronken en droeg noch schoenen, noch een broek. Het hotelpersoneel was verbaasd, maar besteedde verder geen aandacht aan de Duitser.

Korte tijd later werd hij bewegingsloos op de stoep voor het hotel gevonden. De noodarts kon alleen nog de dood vaststellen. Onderzoekers denken dat de vakantieganger zichzelf had buitengesloten en naar het dakterras van het tien verdiepingen tellende hotel was gegaan. Van daaruit probeerde hij waarschijnlijk via de gevel het balkon van zijn kamer te bereiken. Hij moet daarbij zijn gevallen.

Balconing

Dit is het eerste zogenaamde balconing slachtoffer van dit seizoen op Mallorca. Dodelijke valpartijen van balkons zijn al jaren een terugkerend probleem in de vakantiebolwerken van het eiland. Vooral de Britse feestzone van Magaluf werd er lange tijd door getroffen.

De meeste slachtoffers zijn jonge feestgangers. Soms hebben ze zichzelf buitengesloten of zijn ze verdwaald. In andere gevallen gaat het om een stoer gedrag zoals vanaf ene balkon in het zwembad springen of ze proberen via het balkon in de kamer van een buurman te komen.

Twee jaar geleden stierf een 28-jarige Nederlandse vakantiegangster in Playa de Palma nadat ze vanaf de vierde verdieping in een hotel Playa de Palma viel. Daarover verscheen destijds dit bericht.