Palma: Duitser valt van muur voor de kathedraal en sterft

Zonsondergang vanaf de kathedraal in Palma

Een Duitser viel dood neer  voor de kathedraal in Palma. Het ongeluk gebeurde afgelopen nacht rond twee uur. De filmploeg van de Duitse Netflix-productie “Fall For Me” was hier op locatie.

Woensdagnacht is een 45-jarige Duitse man van een muur voor de kathedraal van Palma gevallen. Hij overleefde de val niet. Dagblad Diario de Mallorca schreef erover en plaatste een video.

Het ongeluk gebeurde kort na twee uur ‘s nachts in Ses Voltes, in het Parc de la mar. De crew van een filmopname was ter plekke, dus veel ooggetuigen zagen het ongeluk gebeuren. Ze belden onmiddellijk de hulpdiensten. Alle pogingen om het leven van de man te redden mislukten.

Portemonnee en laptop gevonden

Onderzoekers van de afdeling moordzaken van de Nationale Politie vonden een portemonnee en een laptop op de plek waar de Duitser dood neerviel, waardoor ze het slachtoffer snel konden identificeren. De woordvoerder van de Nationale Politie kon in eerste instantie niet zeggen of het slachtoffer deel uitmaakte van de filmploeg.

De omstandigheden van de dood worden nog onderzocht, zei de woordvoerder. Volgens de krant Ultima Hora  is het slachtoffer een Duitse bewoner van Mallorca. Een misdaad wordt uitgesloten. Volgens de Ultima Hora zou het mogelijk om zelfmoord kunnen gaan.