Palma de Mallorca: drie jonge mensen sterven bij zwaar verkeersongeluk

Foto: Dickelbers (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Dickelbers)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:49 pm

In de vroege ochtenduren vond vandaag in Palma het in dit jaar tot nu toe zwaarste verkeersongeluk plaats. Een 21-jarige vrouw en twee jongemannen van 18  en 23 jaar kwamen om het leven.

Het drama speelde zich rond 03:00 uur af op de MA-30 tussen Son Ferriol en het winkelcentrum FAN. De auto met de dodelijke slachtoffers, een Volkswagen Sirocco, botste frontaal op een tegemoetkomende vrachtwagen.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

De bestuurster en twee medepassagiers kwamen om het leven. Een vierde medepassagier (21) raakte gewond en werd naar het ziekenhuis Son Espases gebracht. Ze zou meerdere botbreuken hebben ,maar is buiten levensgevaar.

Het onderzoek naar het ongeval is nog niet afgesloten, maar volgens de lokale media duidt alles erop dar de wagen van de weghelft afraakte en vervolgens frontaal tegen de vrachtwagen knalde. De botsing was zo heftig dat de auto in twee delen brak.

 Ambulances, brandweer en Guardia Civil waren snel ter plekke. Een alcohol- en drugstest bij de vrachtwagenchauffeur bleek negatief. De straat werd circa twee uur lang afgesloten.