Over van alles en nog wat (13)

Mallorca prijsvraag

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:55 pm

Uitgave 13, augustus 2002

Eindelijk de zomer is er, maar wel een naar mijn idee rare zomer, zomaar ineens is het heet en dan nog niet eens iedere dag hetzelfde, onstabiel noemen ze zoiets toch? En om maar even een Nederlandse weerterm te gebruiken van de laatste tijd, de gevoelstemperatuur ligt hoger dan de werkelijke temperatuur. ? Het zal allemaal wel, het enige wat ik weet is dat het warm is.

Aangezien deze column over VAN ALLES EN NOG WAT GAAT, bent U wel eens in de gelegenheid geweest om naar Cabrera te gaan? , Prachtige excursie er vertrekt iedere ochtend een boot vanuit Colonia Sant Jordi, ik kan het U echt aanbevelen, een prachtige ongerepte natuur en op de terugreis vaart de boot een grot in en het water is daar ongelofelijk helder en heeft een turquoise achtige kleur, 30 meter diep en er is gelegenheid om in de grot te zwemmen, misschien een idee voor als u gasten heeft vanuit Nederland?

De vakantiemaand is al in volle gang als U MALLORCA VANDAAG leest en ook ondergetekende geniet van de vakantieperiode en deze column schrijf ik nu omdat ik binnen nu en 3 uur vertrek naar mijn vakantiebestemming. Jawel ik ga genieten van een vakantie in Nederland, en had stiekem gehoopt op een Nederlandse zomer zonder hitte.

En wat blijkt nu? Nederland zucht op dit moment onder een hittegolf PFFFFFFFFF 30 gr., enorme files richting strand, dus ik heb maar besloten om de andere kant op te gaan, niet naar het strand maar naar de bossen Mijn familie in Nederland hebben een caravan voor mij klaarstaan, en de grootste verrassing kreeg ik gisteravond laat, informatie van het (thuis)front, onze directe buren op de camping zijn jawel SPANJAARDEN, hoe is het mogelijk??? Geen ontkomen aan, Spanje zal hoe dan ook met mij meegaan. Het meeste plezier zal ik hebben met mijn twee Mallorquinse vriendinnen die met mij meegaan, met hen samen zal ik heerlijk de toerist gaan uithangen in Nederland, U kent het wel, Amsterdamse grachten, Volendam, Rotterdam de polders, de rivieren, Scheveningen,etc. Nog altijd heb ik moeite hun ervan te overtuigen dat Nederland geen steen bodem heeft maar klei, en dat alle wegen straten etc geasfalteerd zijn, en je niet bang hoeft te zijn om te struikelen over een oneffenheid op het trottoir. Wij hebben de atlas erbij gehaald om precies aan te wijzen waar Nederland nu eigenlijk precies is, ongeveer hebben ze natuurlijk wel een idee maar verder dan dat niet. Ze weten totaal niet wat hun te wachten te staat en dat maakt de voorpret voor mij alleen maar groter.

En niet vergeten natuurlijk om te proberen die twee een haring te laten eten en een enorme zak patat op de markt en drop en kroketten en pannenkoeken en nog veel meer. Ik denk dat ik nog het meeste plezier zal hebben want Nederland is en blijft mooi, zeker om aan je vriendinnen te laten zien.

U begrijpt het al ondergetekende is eigenlijk volledig geïntegreerd in de wereld van Mallorca en de Mallorquinen maar wat zal ik genieten van mijn geboorteland neemt U dat maar van mij aan.
Ik wens U een prettige vakantiemaand, en zal mijn “onze” belevenissen aan U laten weten in mijn column van september.

Sunflower

TERUG