Ondanks mooi weer op Mallorca: toegang tot de Tramuntana strikt verboden

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:44 pm

Ondanks het zonnige weer is een bezoek aan het Tramuntana gebergte streng verboden Dat liet de eilandraad vandaag via een persbericht weten. De storm Juliette is weliswaar voorbij, maar de schade is nog niet hersteld. De Mallorcaanse overheid kan de veiligheid op de openbare voetpaden niet garanderen. Men is vooral vang dat beschadigde bomen de komende dagen kunnen omvallen.

“We blijven de omvang van de stormschade van afgelopen maandag en dinsdag evalueren”, aldus het persbericht. Zwaar getroffen zijn enkele delen van de populaire wandelroute GR221, ook bekend onder naam “Ruta de Pedra en Sec”. Op de trajecten 5 (Sóller naar Pollenca), 6 (Tossals Verds naar So n’Amer), 7 (So n’Amer naar Pont Romà) zijn veel bomen omgevallen. De trajecten 2 (Estellencs naar Esporles) en 3 (Esporles naar Can Boi) zijn eveneens getroffen, net als de het deel van Alar’o naar Raixa en het pad naar Castell d’Alaró.Wij sluiten ons aan bij de boodschap van de regering van de Balearen: Toegang tot de Tramuntana is ten strengste verboden, tenzij het absoluut noodzakelijk is”, aldus eilandraadslid Aurora Ribot. “We vragen alle mensen voorzichtig te zijn en niet te gaan wandelen in de Serra. We hebben nog veel werk te doen om de paden weer veilig te maken.”

De kans is echter groot dat veel mensen geen gehoor zullen geven aan dit verzoek. De afgelopen dagen werd het bergdorp Valldemossa al volledig overspoeld door “sneeuwtoeristen”. Vooral het voor het weekend aangekondigde mooie weer zal waarschijnlijk veel excursiegangers naar het Tramuntana gebergte drijven.

“Als eilandraad kunnen we niet alle toegangswegen tot de Tramuntana sluiten,” aldus een woordvoerster van de eilandraad. “Maar het is mogelijk dat de Guardia Civil bepaalde wegen afsluit.” De trekkershutten zijn nog steeds open. “We benadrukken echter dat deze momenteel alleen bestemd zijn voor mensen in nood”, aldus de woordvoerster.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden