Noodlanding: vliegtuig uit Palma was op weg naar Amsterdam

Luchthaven Mallorca: twee vliegtuigen rammen elkaar

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:50 pm

Gisteren tegen 16 uur ontdekte de piloot van een TUI-vliegtuig kort na de start een technisch probleem. Hij was op weg naar Amsterdam, maar besloot terug te keren.

Hij gaf het probleem door aan de luchtverkeersleiding van Mallorca’s vliegveld Son Sant Joan. Die schakelde de brandweer van de luchthaven en de stad Palma in. De noodlanding met passagiers aan boord verliep zonder problemen. De brandweer hoefde niet in te grijpen.Twee noodlandingen binnen een uur
Een half uur later ontving de verkeersleiding in Palma opnieuw een alarm oproep. Dit keer van een gecharterd vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Emirates.

Het toestel met 14 personen aan boord was op weg naar de John-Lennon luchthaven in Liverpool. Direct na de start brak er brand uit.

Opnieuw verscheen de brandweer op de luchthaven en opnieuw verliep alles zonder problemen. Noch de passagiers, noch de bemanningsleden raakten gewond.

Het voor de Spaanse vliegvelden verantwoordelijke bedrijf AENA (Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea) noemde de situatie echter “gecompliceerd”.

Diario de Mallorca: Dos aterrizajes forzosos en un mismo día por motivos técnicos en el aeropuerto de Palma

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*