Nieuw ziekenhuis in Felanitx

Nieuw ziekenhuis in Felanitx
Minister-president Francina Armengol stelt het project voor.

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:44 pm

Onder de naam “Es Pas Nou” gaan de architectenbureaus Barceló-Balanzó en Sulkin Marchissio aan de slag met de bouw van een nieuw ziekenhuis in Felanitx. Ze doen dit in opdracht van de regering van de Balearen.

Volgens een persbericht van de regering van de Balearen bedraagt de oppervlakte van het nieuwe ziekenhuis in Felanitx 10.907 m2. Het gebouw zal over meer dan 100 kamers beschikken voor het verzorgen van chronisch zieke patiënten in het oosten van het eiland.

De patiënt dient zich tijdens het oponthoud in het ziekenhuis op zijn gemak te voelen. Dat was een belangrijke eis bij de vormgeving. De regering zal bijna 21 miljoen euro in het project investeren. Dat maakte de minister-president Francina Armengol tijdens de presentatie van het project bekend. Deze vond plaats op het terrein van sportcomplex Sa Mola in Felanitx.

Het nieuwe ziekenhuis in Felanitx in eerste instantie bedoeld voor revaliderende patiënten en chronisch zieken. Met het ziekenhuis wil de regering het gezondheidsniveau in het gebied Llevant verbeteren. Hieronder vallen de gemeentes Artà, Campos, Capdepera, Felanitx, Manacor, Santanyí, Son Servera, Montuïri, Petra, Porreres, Ariany, Sant Joan, Ses Salines, Sant Llorenç des Cardassar en Vilafranca.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

In Llevant wonen meer dan 140.000 mensen, waarvan 17 procent 65 jaar of ouder is. Volgens prognoses van het Spaanse Instituut voor Statistiek stijgt dat aantal in 2029 tot bijna 150.000 waarvan dan 20 procent minimaal 65 jaar oud is.

Bekijk hier de foto’s van het ontwerp van het ziekenhuis (bron: Diario de Mallorca)