„Herois Aïllats“: topfotograaf fotografeert jaar lang jongeren in Campos

Campos. Foto: Sigismund von Dobschütz (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Seeteufel)

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:47 pm

De Duitse fotograaf Jens Boldt had al beroemde mensen voor zijn camera zoals Iggy Pop en Tom Jones. In zijn portfolio vind je opdrachtgevers als Vogue, BMW Magazin, Geo Park Avenue. Boldt woont in Campos. Dat is de reden dat hij dit dorp koos voor een bijzonder project waarin hij een jaar lang meer dan 30 jongeren uit Campos fotografeerde. De tentoonstelling Herois Aïllats (Geïsoleerde helden) is nog tot eind december te bewonderen in Campos.

Jens Boldt wilde weten hoe het is op een eiland op te groeien waarbij je steeds met toeristen wordt geconfronteerd, maar de ouders tegelijkertijd de eigen cultuur willen bijbrengen. De fotograaf zelf groeide nabij Hamburg op. Naast verschillen ziet hij ook overeenkomsten. “Toen ik drie jaar geleden op het eiland kwam, viel het mij op dat de jongeren deels precies zo zijn zoals ik vroeger was als 15- of 16-jarige. En dat vond ik echt spannend”, zegt hij in de Duitse krant Mallorca Zeitung.

Geïsoleerde helden heeft niet alleen betrekking op het eiland, maar ook op de geïsoleerde status in de pubertijd, tussen kind zijn en volwassen worden, aldus Boldt. De fotograaf wilde ook duidelijk maken dat kinderen in Mallorcaanse gezinnen het allerbelangrijkste zijn. “Ze op die manier te fotograferen was ook de poging er sensibel mee om te gaan”, zegt Boldt. De portretten doen soms denken aan modereportages in glossy magazines en daar zijn de familieleden trots op.

Zijn project werd beetje bij beetje poc a poc – bekend in het dorp. Steeds meer ouders en teenagers waren bereid mee te werken. Als inwoners met uitsluitend Mallorcaanse buren vond de Duitser het ook ene persoonlijk succes: “Door het werk met de jongeren en de expositie heb ik een ongelooflijk vertrouwen van de ouders gekregen, zodat ik me bijna een beetje geïntegreerd voel”, zegt hij.

Jens Boldt, „Herois aïllats – creixer dins una illa“
Tot 31.12.2022
Zaterdags van 11–13 en van 16–20 uur
Casal de Can Pere Ignasi,
Plaça Ca’n Pere Ignasi 10
Campos
Website fotograaf: jens-boldt.com

Google Maps

Door de kaart te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van Google.
Meer informatie

Kaart laden