Nederlanders kopen huizen in binnenland van Mallorca

Uitzicht op Sineu. Foto credits: https://ca.wikipedia.org/wiki/Usuari:Chixoy

Last updated on mei 20th, 2023 at 06:54 pm

De meeste buitenlandse huizenzoekers zijn Duits, maar er is ook belangstelling voor het kopen van huizen op Mallorca vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Nederland. Dat schreef de Diario de Mallorca gisteren in een bericht met de titel “Dit zijn de gemeenten in het binnenland van Mallorca waar buitenlanders het vaakst op zoek gaan om onroerend goed te kopen”.

Voor de buitenlandse kopers zijn Porreres, Algaida en Bunyola de populairste stadje in het binnenland van Mallorca. Dat blijkt uit een onderzoek van het woningportaal Idealista.

Vaak wordt het kopen van een huis in Spanje door buitenlanders geassocieerd met kustgebieden of grote steden zoals Madrid of Barcelona. Maar er blijken volgens het onderzoek ook koper geïnteresseerd te zijn in de gebieden uit de buurt van “de zon en het strand”.

De meeste gezochte steden in het binnenland van de Balearen zijn Porreres (nationaal op de negende plaats qua zoekopdrachten), Algaida (11e), Bunyola (13e) en Sencelles (14e). In alle vier gevallen is zijn het de Duitsers die het vaakst zoeken, maar ook Zweden, Britten, Fransen en Zwitsers zochten in deze steden.

Bovendien is er sprake van het zoeken naar woningen in Sineu (16e), Montuïri (19e), Esporles (20e), Alaró (21e) en Sant Joan (22e). Ook hier geldt dat de meeste zoekers uit Duitsland komen, maar ook uit het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Zweden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*