Na woensdag drogere dagen op Mallorca

Wisselvallig weer op Mallorca
Wisselvallig weer op Mallorca

De week begon regenachtig. Op het weerstation in Andratx viel tegen 8 uur ‘s ochtends de meeste neerslag: 23 liter. In Banyalbufar viel 21 liter en in Port de Sóller 18 liter. Het zuidoosten rond Santanyì bleef grotendeels gespaard van de regen. Daaruit blijkt weer dat op Mallorca de weersomstandigheden lokaal behoorlijk van elkaar kunnen verschillen. Soms zoeken mensen in Palma met paraplu’s naar een schuilplaats, terwijl op hetzelfde moment in Santanyì of Cala d’Or mensen op een terras van de zon genieten.

Morgen (30.04) is het lastig om te kiezen wat je aantrekt. De dag zal in grote delen van het eiland zonnig en onbewolkt beginnen. Er zal echter wel herhaaldelijk regen vallen, soms heviger, en zelfs met onweer. Net als vandaag zullen de temperaturen rond de 20 graden schommelen, met opnieuw iets lagere waarden in het zuidwesten.

Op woensdag stijgen de temperaturen lichtjes tot 23 graden in Cala Ratjada en 22 graden in Pollença. Zon en wolken wisselen elkaar af. In de middag wordt het bewolkt en kan er her en der wat regen vallen. De kans op regen is echter klein. Zeer waarschijnlijk is woensdag de laatste dag van de week waarop het kan regenen. Op donderdag en vrijdag is er wederom sprake van een mix van zon en wolken. De temperatuur kan iets dalen, maar zal in het weekend weer toenemen tot maximaal 27 graden.